Renault investiral 12 milijonov v različne iniciative

Četrtek, 06 Februar 2014

V letu 2013 je Renault v 36 državah neposredno ali skupaj s partnerji investiral 12 milijonov evrov v 330 ljudskih iniciativ. Večina teh akcij je bila povezanih z izobraževanjem na področju prometne varnosti, pomočjo socialno ogroženim z mobilnostjo in izobrazbo ter pomočjo za doseganje enakih možnosti. Renault si je prizadeval pomagati pri ekonomskem in socialnem razvoju na delih sveta, kjer je močno prisoten.

Nobeno veliko podjetje se ne more osredotočati zgolj na ekonomske dosežke brez skrbi za dogajanje v njegovi okolici. Naša odgovornost in tudi interes je biti vključen v okoljske in socialne zadeve v širšem pomenu, kakor tudi v socialno življenje v državah, kjer smo uveljavljeni," je razložil predsednik in izvršni direktor Renaulta, Carlos Ghosn.

V letu 2013 je Renault 12 milijonov evrov vložil v 330 akcij, od tega je bilo 75 % finančnih donacij, ostalo pa so prispevali v obliki sponzorstev in drugih prispevkov (dobava opreme, vozil …). 56 % investicij je bilo v Evropi (od tega 27 % v domači Franciji), 27 % v Ameriki, 5 % v regiji Azija-Pacifik, 2 % v Evraziji ter 10 % v regiji Euromed-Afrika. Največji del investicij so namenili izobrazbi (39 %), varnosti (28 %) in okolju prijazni mobilnosti (13 %).

Renault je na svoji spletni strani www.renault.com vzpostavil mesto, kamor lahko dobrodelne organizacije, prostovoljci in Renaultovi zaposleni oddajajo prošnje za pomoč in sponzorstva.


Aleksander Praper