Renault je bil v Sloveniji v drugi polovici leta uspešen

Ponedeljek, 12 Januar 2009

Prodaja avtomobilov blagovne znamke Renault in Dacia se je v letu 2008 povečala za 3%, v primerjavi z letom 2007, kar je odličen rezultat, glede na začetek gospodarske krize na koncu leta 2008. Renault je lansko leto prodal 13 384 avtomobilov obeh blagovnih znamk, kar je okoli 400 avtomobilov več kot v letu 2007. V Sloveniji je Renault ohranil tržni delež na nivoju lanskega leta, torej na 17,3%..

Svetovni avtomobilski trg je v prvi polovici lanskega leta še vedno rasel, in sicer za +4,1%, a sledilo je šest manj uspešnih mesecev, kjer smo bili priča upadu za -4,8%, v primerjavi z istim obdobjem lani. V Renaultu smo v zadnjih šestih mesecih lanskega leta prodali kar za +6,4% več avtomobilov kot v istem obdobju leta 2007, kar jasno kaže na to, da smo izbrali pravilen pristop na trenutno usihajočem trgu.

Dober rezultat je posledica predstavitve 2 novih modelov, Dacie Sandero meseca septembra in popolnoma novega Mégana v decembru ter močnih tržnih aktivnosti za znižanje zalog.
Novi Mégane je svojo prvo vožnjo izpeljal zelo dobro, spremljajoč z odličnimi odzivi s strani kupcev na njegovo preobrazbo, dodelano notranjost z kakovostnimi materiali ter konkurenčno ceno. Novi Mégane Berline je novembra in decembra postal vodilni model v segmentu C in je prehitel tudi model VW Golf VI, kljub močnim tržnim aktivnostim s strani Volkswagna.
Od predstavitve pa do konca leta 2008 smo registrirali že 250 modelov Dacia Sandero. Tržni delež se je tako v štirih mesecih podvojil in znaša 0,7%.

Pred nekaj leti je Renault pospešeno vlagal v razvoj novih produktov in danes lahko opazujemo sadove teh vlaganj. Renault ima tako danes eno najmlajših produktnih linij v Evropi.
Za leto 2009 je težko napovedati razmere na trgu. Po naših ocenah bo slovenski avtomobilski trg padel za 15-20%. Cilj Renaulta je ohraniti oziroma rahlo izboljšati tržni delež. Prilagodili smo proizvodnjo, znižali zaloge, naša ponudba pa obsega široko izbiro osebnih vozil, po katerih v tem času povprašujejo kupci. V tem letu pričakujemo novo Laguna Coupé, novi Mégane Coupé ter prenovljeno družino Mégane, ki že sedaj nakazujejo na uspešen začetek novega poslovnega leta.

 

Renault Slovenija