Renault je najbolj inovativno francosko podjetje

Nedelja, 10 Februar 2013

Mednarodno svetovalno podjetje Boston Consulting Group je Renault uvrstilo med 50 najbolj inovativnih podjetij na svetu. Vsakoletna lestvica, ki so jo prvič pripravili leta 2004, prepoznava podjetja, ki dolgoročno vlagajo v inovacije.

Lestvica "The Most Innovative Companies" je bila prvič sestavljena leta 2004. Izdelana je na podlagi anket med 1.512 izvršnimi direktorji iz največjih svetovnih podjetij, pri čemer uporablja indikatorje, kot je na primer mesto, ki ga ima inovativnost v strategiji podjetja in koliko finančnih virov bo namenjalo inovacijam v prihodnjih letih.

  • V študiji Boston Consulting Group je Renault najvišje uvrščeno francosko podjetje na področju inovacij.
  • V skupni razvrstitvi 50 najbolj inovativnih podjetij na svetu je Renault uvrščen na 34. mesto.
  • Renault je eno izmed petih avtomobilskih podjetij, ki so se uvrstila na letošnji seznam BCG. Boston Consulting Group hvali naložbe Renaulta v vozila brez izpusta, v Zvezo Renault-Nissan in partnerstvo s podjetjem Daimler, ter strateško predanost inovacijam in namenjanju virov zanje.


Študija "The Most Innovative Companies 2012" temelji na petih strogih merilih: vrednost za kupca, vpliv na vrednost znamke, razmerje med ceno in vrednostjo, enostavnost prodaje za prodajne ekipe in potencial določenih projektov za povečanje prodaje.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper