Renault je v prvem polletju pridobil v Evropi in branil položaj po svetu

Četrtek, 10 Julij 2014

V prvem polletju so dosežki znamk Renault in Dacia, ki so jih vodili prodajni uspehi modelov Clio, Captur, Duster faza 2 in Sandero, Skupini Renault omogočili, da je nadomestila močan upad svojih glavnih novih trgov.

S skupno 1.365.418 prodanimi vozili do konca junija 2014 je svetovna prodaja osebnih avtomobilov (OA) in lahkih gospodarskih vozil (LGV) Skupine Renault v prvem polletju 2014, v primerjavi z istim obdobjem leta 2013, zrasla za 4,7 odstotka, na trgu, ki je zrasel za 3,8 odstotka.

V Evropi je prodaja Skupine Renault zrasla za 18 odstotkov, kar je veliko več od skupne rasti trga, ki je znašala 6,5 odstotka. Znamka Renault je dosegla 13-odstotno rast prodaje. V istem obdobju je Dacia ostala najhitreje rastoča znamka, saj je svoj tržni delež v polletju povečala za 0,5 odstotne točke.

Zaradi vpliva gospodarski ali finančnih kriz na glavnih novih trgih je prodaja Skupine izven Evrope upadla za 9 odstotkov. V teh okoliščinah je Skupina ubranila svoj položaj in tržni delež celo povečala v Evraziji in Latinski Ameriki, v Braziliji pa v prvem polletju dosegla rekorden 7-odstoten tržni delež.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper