Renault kangoo Z.E. je »Dostavnik leta 2012«

Sobota, 26 November 2011
Kangoo Z.E., prvi popolnoma električen Renaultov dostavnik, je od žirije, v kateri je 22 evropskih novinarjev, specializiranih za gospodarska vozila, prejel priznanje "International Van of the Year 2012" (dostavnik leta 2012). To je tudi prvič, da so to priznanje podelili električnemu dostavniku, čigar tekmeci so bili številni dostavniki z motorji z notranjim zgorevanjem.



Žirija je renault kangoo Z.E. izbrala zaradi njegovih vrlin na račun ničelnih izpustov in tudi zaradi njegovih prednosti na področju praktičnosti in gospodarnosti. Kangoo Z.E., ki je v prvih evropskih državah naprodaj od konca oktobra, je že prejel tri priznanja. Poleg naziva "International Van of the Year 2012" je bil nagrajen tudi na Danskem in Irskem. Kangoo Z.E. je s 104 točkami od 168 možnih osvojil laskavo priznanje "International Van of the Year" ter s tem premagal modele Iveco Daily, Fiat Ducato in VW Caddy.

Predsednik žirije Pieter Wieman je pojasnil: “Renault je s Kangoojem Z.E. ponudil električni dostavnik, ki je dosegljiv običajnim evropskim uporabnikom dostavnih vozil. S tem je pomembno prispeval k skrbi za okolje, ki je ena najpomembnejših težav cestnega prevoza blaga v današnjem času.”

Priznanje je na otvoritvenem večeru 14. mednarodne razstave gospodarskih vozil "Trailer" v Belgiji prejel Jean-Marie Hurtiger, direktor Renaultove divizije za gospodarska vozila. Jean-Marie Hurtiger je dejal: “To priznanje je plod dela množice zaposlenih pri Renaultu, ki so več let delali na projektu modela Kangoo Z.E., ki je eno od štirih prihajajočih električnih vozil znamke Renault. V tej pustolovščini so sodelovale vse strokovne službe podjetja, od razvojnikov, do tovarne Maubeuge in ne nazadnje tudi komercialistov. Ta izziv so obvladali na vzoren način, ob tem pokazali predanost, ustvarjalnost in predvsem odličen smisel za skupinsko delo, ki je zdaj obrodilo sadove.”