Renault koncesionarjem podelil nagrade Renault Global Quality Awards

Četrtek, 02 Junij 2011
V letu 2010 je devet desetin kupcev po svetu priporočalo mrežo Renault zaradi njenih prodajnih storitev in osem desetin zaradi poprodajnih storitev. Ta statistika pomeni napredek za 7 točk od začetka tega tekmovanja. Ta dosežek je plod nepretrganih prizadevanj in ukrepov Renaulta, da bi dosegel cilj postati ena najbolj priznanih znamk tudi po kakovosti izdelkov in storitev. Iz Slovenije sta letošnje priznanje Renault Global Quality Award prejeli avtohiši Preša, d. o. o., iz Cerkelj na Gorenjskem in Avto Ares, d. o. o.,  iz Murske Sobote.

Leta 2006 uvedena priznanja Renault Global Quality Awards podeljujejo pooblaščenim prodajalcem in serviserjem Renaulta z vsega sveta, ki se izkažejo z najvišjo ravnjo kakovosti prodajnih in poprodajnih storitev. V tekmovanju za Renault Global Quality Awards so v letu 2010 sodelovali koncesionarji iz 36 držav. Renault je leta 2010 med kupci iz teh držav opravil več kot 1,2 milijona telefonskih anket – 300.000 o prodajnih storitvah in 900.000 o poprodajnih storitvah. V teh anketah je nagrajene koncesionarje v povprečju za prodajne storitve priporočalo 94 odstotkov njihovih kupcev, za poprodajne storitve pa 87 odstotkov kupcev. V tekmovanju so bili nagrajeni tisti z najboljšimi dosežki v letu 2010 in tudi tisti, ki so v primerjavi z letom 2009 dosegli največji napredek. Povprečen napredek nagrajenih je znašal 16 odstotkov.

Jérôme Stoll, izvršni podpredsednik in komercialni direktor Renaulta je čestital nagrajencem in poudaril: “Zahvaljujoč vašemu sodelovanju so se dosežki, ki jih merimo po vsem svetu, od leta 2006, ko je Renault uvedel Plan Odličnosti, nenehno izboljševali. Kakovost je ključna zahteva, zadovoljstvo kupcev pa naš glavni cilj – takšna je namreč zaveza Renaulta.”

Novo tekmovanje: "Dealer of the Year"
Renault želi z letom 2011 sistem priznanj Renault Global Quality Awards nadgraditi tako, da v tekmovanju ne bo nagrajena le kakovost storitev, ampak po novem tudi dosežki v prodaji in poprodaji.

Merila za Renault Global Quality Awards vključujejo delovne smernice Renaultove politike kakovosti s poudarkom na tistih, ki prispevajo k sproščenemu zadovoljstvu kupcev:
  • Zagotovitev stalnega upoštevanja neizpodbitnih načel za zadovoljstvo kupcev.
  • Trajno odpravljanje vzrokov nezadovoljstva kupcev.
  • Uvajanje konkurenčnih storitev, ki še povečujejo zaupanje kupcev.

Po zaključenem izobraževanju v okviru Plana Odličnosti Renault (PER4), ki je zajelo 26.000 zaposlenih, je bil uveden obširen program vedenjskega izobraževanja, ki vključuje:
  • dvodnevno šolanje za boljše upoštevanje vedenjskih standardov,
  • produktno šolanje vključno z vedenjem v stikih s kupci,
  • igranje vlog "Serious Game" z interaktivnimi scenariji, ki omogoča vživljanje v prizore odnosov med prodajalcem in kupcem.