Renault laguna III grandtour dobila priznanje za obliko zunanjosti in notranjosti

Nedelja, 10 Februar 2008

Laguna Grandtour je ob 23. Mednarodnem Pariškem Avtomobilskem Festivalu, ki poteka v Hôtel des Invalides od 7. do 10. februarja, prejela dve laskavi priznanji: »najlepši avtomobil leta 2007« in »najlepša notranjost leta 2007«. Nova Laguna, ki je simbol Renaultove kakovosti, je štiri mesece po pričetku prodaje na voljo že v 56 državah..

»Festival Automobile Internationale de Paris« je vsako leto priložnost za odkrivanje in tudi nagrajevanje stvaritev in ustvarjalcev iz sveta avtomobilizma. Izmed enajstih Velikih nagrad, ki so jih podelili na sinočnji otvoritveni slovesnosti, so priznanje za »najlepši avtomobil leta 2007« podelili Renaultu za Laguno Grandtour. Evropska javnost, ki je letos glasovala, jo je izbrala z zelo bogatega seznama avtomobilov. Žirija je Laguni podelila tudi priznanje »najlepša notranjost leta 2007« s katerim so ocenili oblikovanje notranjosti avtomobila, skladnost prostornin, materialov in barv ter zaznavno kakovost Renaulta Laguna.

Eleganca potovalnih limuzin
Namenjena poudarjenim užitkom v vožnji ima Laguna Grandtour izrazito vitko, tekočo in elegantno obliko karoserije, ki spominja na tip športnega kombi-kupeja bolj znanega kot »shooting break«. Dolg in usločen pokrov motorja, ki je spredaj zapognjen navzdol proti izdatnemu zračniku s kromirano obrobo, nakazuje plemenitost motorja. Svetlobni telesi sta izrazno oblikovani, vsa svetlobna telesa pa Laguni Grandtour dajejo močan oblikovni poudarek. Laguna Grandtour ima z dolžino 4,80 in širino 1,81 metra lepo uravnotežena razmerja. Poudarjena bočna linija, ki se dviga od prednjega blatnika do zadka, obogati oblikovni značaj in poudari vtis avtomobila, ki je nenehno v gibanju. Kromirane obrobe bočnih stekel ustvarjajo tekoč lok in poudarijo prestižnost avtomobila.

Spodnji del s poudarjenimi pragovi in blatniki, ki objemajo 16- do 18-plačna platišča, daje videz čvrste lege na cesti. Močno nagnjeno zadnje okno je še ena od značilnosti moderne in prepoznavne Lagune Grandtour, podaljšana površina stranskih oken pa deluje športno, kar še poudarjata vzdolžna strešna nosilca. Podaljšan previs zadaj omogoča prostoren prtljažnik, ki lahko obsega do 1.593 litrov in ima številne domiselne rešitve prilagodljivega izkoristka prostora. Laguna Grandtour združuje lepoto in uporabnost. Ob zmogljivejših motorjih ima zadaj dve kromirani izpušni cevi, ki dajeta slutiti vgrajeno mehaniko visokega razreda.

Laguna Grandtour že zaradi oblike in mer daje vtis dinamičnega in trdnega avtomobila. Skrbno izbrani in kakovostni materiali, natančna izdelava in obdelava pričajo o velikem vložku v zaznavno kakovost zunaj in znotraj avtomobila. Višji paketi opreme elegantno celoto obarvajo bodisi bolj razkošno ali bolj športno.

Notranja ubranost in zaznavna kakovost
Potniški prostor Lagune Grandtour je enak kot v različici s petimi vrati in v skladu z njeno zunanjostjo. Njegova ubranost vsem potnikom ponuja spontano zaznavo dobrega počutja. K temu veliko prispeva armaturna plošča, ki se elegantno razteza po vsej širini kabine in je obložena s plemenito mehko plastiko.

Vsi tipi zaslona akustične opreme in navigacijske naprave so brezhibno vključeni v oblikovno celoto. Zaradi domišljene ergonomije so vsa stikala in instrumenti vozniku pri roki. Glede na izbrano opremo so med prednjima sedežema ob prestavni ročici nameščeni ročica ali gumb za upravljanje ročne oziroma samodejne parkirne zavore, gumb regulatorja in omejevalnika hitrosti, ter sklop gumbov za upravljanje z navigacijsko-komunikacijsko napravo. Paket opreme Initiale izbranemu okusu kupcev seveda ustreže še s svetlimi ali temno sivimi prevlekami iz usnja »Haircell« in svetlim lesom, ki obroblja armaturno ploščo in obloge vrat. Dolgoletni partner Renaulta, podjetje Faurecia, ki je drugi največji evropski dobavitelj avtomobilske industrije, je vložilo vse svoje znanje na področju visokega avtomobilskega razreda. Njihovi strokovnjaki so sodelovali pri izdelavi armaturne plošče, osrednje konzole, akustične opreme, vratnih oblog in sedežih.

Renault Slovenija