Renault Nissan Slovenija nagrajen za projekt Električna mobilnost v Sloveniji

Sobota, 16 April 2016

Podjetje Renault Nissan Slovenija, je na 19. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi 14. aprila prejelo nagrado Prizma za najboljši program upravljanja sprememb - Strokovna žirija je nagradila Renaultov demonstracijski projekt »Električna mobilnost v Sloveniji«.

Kako zagotoviti, da bo Slovenija postala »pripravljena na električna vozila«? To je vprašanje, na katerega je v teoriji in praksi skušal odgovoriti projekt »Uvajanje električne mobilnosti v Sloveniji«. Prek njega je družba Renault Nissan Slovenija želela pripraviti temelje za uspešen začetek prodaje električnih vozil znamke Renault v Sloveniji.

Električni avtomobili predstavljajo rešitev za trajnostno individualno mobilnost. Za okolje seveda največ storimo, če pri transportu uporabljamo lastne noge, kolo ter sredstva javnega prevoza brez okolju škodljivih izpustov (električni vlak, tramvaj ipd). Vendar pa pogosto žal ne gre brez individualne mobilnosti, pri čemer je okolju prijazna možnost uporaba električnih avtomobilov.

Renault ima v zahodni Evropi status vodilnega proizvajalca na področju razvoja električnih vozil. Ima dobre rešitve v obliki treh vozil, s katerimi pokriva najširši krog potreb električne mobilnosti v urbanih središčih (Twizy, Zoe in Kangoo Z.E.). Zato je v družbi Renault Nissan Slovenija, d.o.o., dolgo gorela tiha želja, da bi ta vozila lansirali tudi v Sloveniji. V osmih mesecih so s projektom ustvaril ustrezne pogoje, da se je začetek prodaje električnih vozil v letu 2015 tudi v Sloveniji lahko spremenil v dobro zgodbo.

Prizma je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi PRSS od leta 2000 podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper