Renault ostaja v formuli 1

Četrtek, 17 December 2009

Renault se je odločil ostati zavezan Formuli 1 in se veseli obetov strateškega partnerstva z družbo Genii Capital - podjetjem s sedežem v Luksemburgu, ki je specializirano za nove tehnologije, menedžment tržnih znamk in avtomobilistične športe. Po predlagani prodaji velikega deleža moštva Renault F1 podjetju Genii bosta oba partnerja skupaj vodila moštvo. Dokument o nameri, ki sta ga podpisali obe podjetji, naj bi bil podpisan v začetku leta 2010.

V letu 2010 bo moštvo obdržalo svoje ime, identiteto in bistvene sestavine, ki so pripeljale do uspeha, doseženega v letih 2005 in 2006. Moštvu bo motorje še naprej dobavljala njegova sestrska družba v Viry-Châtillonu, ki je prav tako zelo zadovoljna, da je prejela obnovljeno pogodbo moštva Red Bull Racing za sezono 2010.

Po 35-ih letih prisotnosti v tem športu Renault zdaj napoveduje novo fazo svojega programa F1, ki je skladna s težnjo Formule 1 po stroškovni učinkovitosti. Formula 1 ostaja eden od največjih športnih spektaklov, kar zadeva letno televizijsko publiko in medijsko izpostavljenost. Renault zato verjame, da bo vpliv Formule 1 glede ugleda in zavedanja o znamki po vsem svetu, še posebej pa na novih trgih, ki šele nastajajo, še naprej igral ključno vlogo pri izpolnjevanju ciljev glede rasti podjetja v prihajajočih letih.

Bernard Rey, predsednik moštva Renault F1, je povedal: “Zelo me veseli, da lahko pozdravim podjetje Genii Capital kot našega novega strateškega partnerja, saj sem prepričan, da bosta njihov entuziazem in strokovno poslovno znanje ustvarila novo dinamiko moštva, osebja ter naših partnerjev. Vsi skupaj se veselimo ponovnih tekmovanj na najvišjem nivoju Formule 1. Današnja napoved poleg tega potrjuje Renaultovo predanost in zaupanje v vodilne organe športa, da se bodo izboljšala poročila o okolju prijazni Formuli 1.”

Z uvajanjem takšne odločitve Renault ne le izkazuje predanost svojim oboževalcem po vsem svetu, svojim zaposlenim v mestih Enstone in Viry ter organizacijam FIA, FOA in FOTA, ampak tudi izraža vero v pozitiven vpliv promoviranja relevantnih tehnologij v sinergiji s svojim proizvodnim načrtom. "Z nenehnim razvojem pravil Formule 1 bo Renault lahko poskrbel za zabavo svojih navijačev in obenem promoviral varčnejše in bolj premišljeno prvenstvo. Ko bo na vrsti razvoj visokozmogljivih in varčnih avtomobilov, bomo pripravljeni pokazati Renaultove sposobnosti", je povedal Bernard Rey, predsednik moštva Renault F1.

Pomembni ukrepi za zmanjševanje stroškov, ki jih je omogočilo sodelovanje znotraj organizacije FOTA, so že znatno izboljšali osnovo obratovalnih stroškov. S pričakovano prodajo deleža v svoji delovni osnovi za F1 v Veliki Britaniji podjetju Genii Capital je Renault danes naredil še en korak na poti k zanesljivemu sodelovanju z F1 na nivoju, ki si ga Skupina lahko privošči. Poleg tega bo novo partnerstvo prispevalo k pridobivanju virov za moštvo, da bo lahko trajno tekmovalo na najvišjem nivoju in ustvarja odlično priložnost za modernizacijo njegovega vodstva.

 

Renault-Nissan Slovenija