Renault podpira tradicionalni festival Druga godba

Četrtek, 17 Maj 2007

Festival Druga godba bo s svojim programom »drugačne« glasbe tokrat že 23. leto zapored širil obzorja slovenskega koncertnega občinstva, ki vedno znova napolni razna prizorišča festivala v Ljubljani. Festival Druga godba, ki bo letos potekal od 21. do 28. maja, je za dolgoletno opravljanje svojega poslanstva lani prejel tudi prestižno Župančičevo nagrado.
Renault prireditelje Druge godbe že pet let oskrbuje z udobnimi in varnimi vozili za številne prevoze, ki jih morajo opraviti v času festivala. Letos bodo imeli na voljo Espace 2,0 dCi 175 Privilege in Trafic Passenger 2,0 dCi 115, ki bosta na vratih ponosno nosila slikovite uradne oznake Druge godbe 2007..

Poleg dobrega glasu, ki ga širijo dolga leta zvesti obiskovalci, o festivalu Druga godba veliko pove tudi obrazložitev ob podelitvi Župančičeve nagrade: »Mednarodni festival Druga godba že dve desetletji prinaša v našo prestolnico multikulturnost, saj je sinonim za drugačno, nekomercialno, žanrsko raznoliko, predvsem etno obarvano glasbo z vseh koncev sveta. Pri izvajalcih tega priljubljenega festivala ne gre za posebno zveneča imena, ampak za glasbenike, ki prinašajo tradicionalne glasbene tokove določene pokrajine, regije, ljudstva, pa tudi žanre, ki so pri nas povsem neznani, in za izvirne inštrumente, ki so navadno tudi ročno izdelani. Gre za izvajalce, ki glasbo čutijo v genih in imajo ritem v krvi, praviloma niso akademsko izobraženi, a so glasbi predani z dušo in srcem, obvladajo improvizacijo in uživajo, če njihovo razdajanje oplaja občinstvo. Festival Druga godba daje priložnost tudi izvirnim slovenskim zasedbam in s svojo izvirno konceptualno zasnovo opravlja izjemno glasbeno poslanstvo v Ljubljani, Sloveniji in mednarodnem glasbenem prostoru.«

Sodelovanje s festivalom Druga godba sodi v okvir sistematične podpore pomembnih kulturnih prireditev, za katere podjetje Renault Nissan Slovenija zagotavlja udobna, varna in gospodarna vozila znamke Renault.

 

Renault Slovenija