Renault prihodnost v veliki meri stavi na Brazilijo

Sobota, 19 April 2014

Carlos Ghosn, generalni predsednik in direktor Renaulta je predstavil nov naložbeni načrt za Brazilijo. V letih od 2014 do 2019 bo 500 milijonov realov (162 milijonov evrov) vloženih v proizvodnjo novih vozil v tovarni Curitiba. Od leta 2011 Brazilija predstavlja drugo najpomembnejše tržišče za Renault, takoj za Francijo, in ima tako posebno mesto v strategiji za mednarodno širitev Skupine.

Renault že 15 let izdeluje vozila v Braziliji. Konec marca je dosegel 6,7-odstotni tržni delež, s čimer potrjuje 5. mesto svetovnega avtomobilskega proizvajalca v Braziliji, in cilja na 8-odstotni tržni delež do leta 2016. Prejšnji naložbeni načrt v višini 1,5 milijard realov (485 milijonov evrov) je omogočil Renaultu utrditev strategije v tej državi, in sicer na osnovi treh temeljnih usmeritev :

  • Povečati proizvodne zmogljivosti z 280.000 na 380.000 vozil na leto v tovarni Curitiba, ki se nahaja v industrijskem kompleksu Ayrton Senna
  • Obnoviti svoje modele z dvema novima modeloma, ki sta bila oba izdelana v letu 2013 : master in novi logan
  • Razširiti mrežo koncesionarjev z odprtjem 100 novih prodajnih mest v zadnjih treh letih, skupaj jih je 275.


Nov logistični center

Renault je najavil tudi gradnjo novega logističnega centra v mestu Quatro Barras – Etat de Paraná – , ki bo odprt v drugi polovici leta 2015. Za center je predvidena naložba v višini 240 milijonov realov (78 milijonov evrov) v naslednjih desetih letih. Odprtih bo 250 novih delovnih mest, količine oz. dejavnost pa bodo ustrezale 120 tovornim vozilom dnevno. Poleg pokrivanja logističnih potreb po delih in sestavnih delih za mrežo koncesionarjev Renault v Braziliji, bo ta logistični center dobavljal tudi za koncesionarje v naslednjih državah: Argentina, Čile, Kolumbija, Mehika, Paragvaj, Peru, Urugvaj, Venezuela, Južna Afrika in Francija ter skupnost držav Srednje Amerike.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper