Renault Sport krepi prisotnost v Sloveniji

Ponedeljek, 23 April 2012

Renault Sport je po svetu med ljubitelji športnih vozil priznan kot vodilni izdelovalec dostopnih, a še vedno brezkompromisno športnih avtomobilov. Svojo prisotnost v Sloveniji bo Renault Sport še utrdil z otvoritvijo dveh »R.S. Specialistov«. Ta bosta profesionalne, zahtevnim športnim avtomobilom prilagojene storitve še bolj približala potencialnim kupcem in obstoječim lastnikom vozil R.S.


Eksluzivnost »R.S. Specialistov«

»R.S. Specialist« predstavlja znotraj globalne trgovske mreže Renault ekskluzivno pooblastilo zgolj redkim trgovcem, da s polno profesionalnostjo del svojega prostora in dejavnosti specializirajo v prodajo in vzdrževanje izdelkov Renault Sport. Gre za vozila, izključno osredotočena na zmogljivost. Iz tega izhajajoč so tudi pričakovanja in zahteve potencialnih kupcev ter lastnikov vozil R.S. drugačna in jih v največji možni meri lahko izpolnijo prav »R.S. Specialisti«.

V Sloveniji z letošnjo pomladjo uvajamo dva »R.S. Specialista«, ki s preureditvijo del svojega prostora v celoti posvečata Renault Sportu. Znanje, pridobljeno v Formuli 1, strokovnjaki Renault Sporta prenašajo v vozila Twingo R.S., Clio R.S. in Megane R.S. Ta bodo še bolj pomembno mesto dobila v salonih ASP v Lescah in FPL Avtocenter Pušnik v Slovenski Bistrici.

Oba trgovca svojo strast do športnih vozil prenašata v nova specializirana »R.S. Specialista«. Tu se bodo zaposleni, ki so strokovno najbolj podkovani na področju športnih vozil, srečevali z vozniki, ki zaradi specifičnega načina vožnje v štirikolesnik vlagajo obilico čustev in ljubezni.



»R.S. Specialist« kupcem in lastnikom vozil R.S. zagotavlja:

  • strastno in strokovno izobraženo prodajno osebje,
  • popravila, izvedena s strani visoko usposobljenih poprodajnih specialistov,
  • možnost videti ali preizkusiti vozila iz serije R.S.: Twingo, Clio in Megane.

»R.S. Specialist« zahteva od trgovca številna dodatna vlaganja, ne samo v prostor, temveč predvsem v nenehno izpopolnjevanje znanja zaposlenih, opremo delavnic in ustrezno zalogo testnih vozil.

Renault Sport zmogljivosti

Vozila, izdelana v Renault Sport Technologies, druži ena sama, izredno močna beseda: zmogljivost. Ne glede na to, ali delajo na snovanju in razvoju motorjev, zavor, podvozja in aerodinamičnih dodatkov za serijske avtomobile ali za dirkalnike formule 1, imajo strokovnjaki pri Renault Sport Technologies vedno tri ključne skupne cilje: zmogljivost, zanesljivost in užitek v vožnji.

Renault Sport Technologies je hčerinsko podjetje Skupine Renault, ki je zadolženo za razvoj celovite ponudbe v dveh ključnih segmentih:

  • serijske športne različice modelov Twingo, Clio in Mégane,
  • dirkalni avtomobili Twingo R.S. R1 in R2, Clio R.S. R3 in Mégane R.S. N4 za reli, za dirke na zaprtih stezah pa Clio Cup, Mégane Trophy V6 ter enoseda dirkalnika FR 2,0 in FR 3,5.

Kakšno znanje je vgrajeno v vozila R.S., najbolj dokazuje serijski megane R.S. z 265 konjskimi močmi. Junija 2011 so z njim na starem Nürburgringu dosegli čas 8 minut in 8 sekund, kar je bil nov rekord avtomobila s pogonom na prednji kolesi na stezi "Nordschleife". Mégane R.S. je tudi najbolje prodajan izrazito športen kupe segmenta C, saj je od januarja 2010 po vsem svetu osvojil že 12.500 kupcev.

Tudi clio R.S. in twingo R.S., vsak v svojem avtomobilskem sementu, sledita méganu. S cliom RS dosega zmage eden najboljših slovenskih dirkačev Matej Grudnik. Ob lansiranju »R.S. Specialistov« pa so se odločili narediti še korak dlje – v partnerstvu z največjim svetovnim strokovnjakom za izpušne sisteme so pri podjetju Renault-Nissan Slovenija razvili omejeno serijo v Sloveniji dodelanih vozil Clio R.S. Akrapovič.