RENAULT Very Good Trip se je začel

Četrtek, 17 Junij 2010

Pri Renaultu so se odločili, da pričetek prodaje dveh svojih modelov, ki poosebljata avtomobilsko svobodo in užitek – Novega Mégana Coupé-Cabrioleta in Winda – podprejo z izvirno in nadvse sodobno komunikacijsko pobudo.

Renaultov »Very Good Trip« je v bistvu resničnosten TV program z izrazito pozitivno in na ljudi osredotočeno noto. Dosegljiv je na posebnih spletnih mestih, hkrati pa je tudi povezan z najbolj priljubljenimi stičišči medsebojne komunikacije in povezovanje ter izmenjave multimedijskih vsebin.

V programu »Very Good Trip« sodelujejo izmed številnih prijavljenih kandidatov izbrani pari, ki prihajajo iz osmih evropskih držav: Belgije, Francije, Italije, Nemčije, Nizozemske, Španije, Švice in Velike Britanije. Izbrani pari so bili uradno predstavljeni v Cannesu in to prav v času slovitega filmskega festivala, katerega tradicionalen partner je Renault že celih 27 let, ter tri dni po prav tako sloviti dirki formule 1 v Monaku, v kateri so prva tri mesta osvojili dirkači z Renaultovimi motorji.

Sodelujoči pari bodo svoj »Very Good Trip« doživljali štiri tedne (od 14. junija do 9. julija), ko se bodo po Evropi prevažali z dvema izjemnima novima modeloma znamke Renault: Novim Méganom Coupé-Cabrioletom in Windom, ki ga izdelujejo izključno v novomeškem Revozu. Popotniške dogodivščine bodo udeleženke in udeleženci dopolnjevali z opravljanjem raznih dodatnih nalog in postali bodo junaki edinstvene resničnostne TV pustolovščine na spletu.

Vsak teden se bodo kandidati spoprijemali z izzivi, v katerih naj bi se izkazali z ustvarjalnostjo in premagovali lastne meje sposobnosti. Spremljala jih bo produkcijska ekipa, ki bo snemala njihove pustolovščine. Na spletni strani www.verygoodtrip.renault.com  bo na ogled za več kot 13 ur posnetkov. Sodelujoči par, ki bo uspel zbrati največ glasov spletnih obiskovalcev, bo dobil Novi Mégane Coupé-Cabriolet ali Renault Wind in v denarju izplačano vrednost goriva ter zavarovanja za eno leto.

Ta 360-stopinjska komunikacijska pobuda se poslužuje sodobnih množično obiskanih računalniških vozlišč, torej spletnih platform za raznolike vsebine: Youtube, Dailymotion, Flick'r, Facebook, Twitter in bloge (spletne dnevnike).
Pustolovščine udeležencev bodo objavljene tudi na spletni strani www.renault.tv in na kanalih 349 Canalsat ter Sky Guide 883.

Kult elegantnih avtomobilov z zložljivo streho in vožnje pod vedrim nebom z vetrom v laseh so v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zgradili številni priljubljeni filmi z zvezdniškimi zasedbami. Renault to izročilo nadgrajuje s komunikacijskimi orodji 21. stoletja, ki jih uporablja v projektu »Very Good Trip«, tokratni glavni junaki pa so povsem običajni ljudje z željo po potovanjih, odkrivanjih in izzivih.

Ključni datumi za Renaultov »Very Good Trip«:

  1.  
    • od 7. aprila do 14. maja – obdobje prijav kandidatov in izbor dvojic (po en par iz vsake sodelujoče države),
    • 21. maj – razkritje osmih izbranih ekip,
    • od 14. junija do 9. julija – štiritedenski Very Good Trip po Evropi (prva dva tedna poti z Novim Méganom Coupé-Cabrioletom, zaključna dva tedna pa z Windom).
  2.  

     

    PR Revoz