Renault vložil 28 milijonov testni center električnih vozil

Torek, 15 November 2011
Renault nadaljuje z aktivno strategijo uvajanja električne mobilnosti. V mestu Lardy, v Franciji, so včeraj uradno odprli testni center za električna vozila. Renault po treh letih razvoja električnih pogonskih agregatov in investiciji 28 milijonov evrov sedaj ponuja paleto funkcionalnih električnih vozil.



Novi center je eden izmed temeljev za razvoj novih električnih tehnologij in vsebuje večino testnih možnosti za elektromotorje ter baterije. Z delovanjem je pričel leta 2009, a so ga postopoma razširili do sedanjih 3300 kvadratnih metrov. V tem času je testni center, ki na letu opravi okoli 170.000 testnih ur in zaposluje 30 inženirjev, že izvajal testni program za razvoj in ocenjevanje zmogljivosti, varnosti in zanesljivosti električnih komponent vgrajenih v Renaultova električna vozila Z.E.

Na lokaciji testnega centra Lardy se nahaja preko100 preizkuševalnih miz. Osem preizkuševalnih miz je namenjenih elektromotorjem, šest za preizkušanje elektronskih komponent (polnilec, transformator, krmilnik), 41 za preizkušanje litij-ionskih baterij in 58 drugih testnih miz za izboljšanje 12-voltnih zagonskih baterij.