Renaultovo globalno nagrado prodaje in marketinga dobi – Slovenija!

Torek, 09 Junij 2015

Ker je Renault ena od največjih avtomobilskih znamk na svetu, imajo tudi njegove globalne nagrade prodaje in marketinga (Global Sales and Marketing Awards) veliko težo in pomen za vsakogar, ki je toliko uspešen, da si prisluži to nagrado. Letos je prestižni naziv prejel tudi Miguel Angel Calderon, direktor marketinga Renault Nissan Adriatic, za svoj predlog slogana »Passion for life« kot novega globalnega podpisa znamke Renault.


Na sliki od leve: Michael Van Der Sande, Miguel Angel Calderon, Jerome Stoll.

Iz svoje pisarne v Ljubljani na sedežu družbe Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je direktor marketinga Miguel Angel Calderon odgovoren za celotno regijo Adriatic. Kot njegovi kolegi, direktorji marketinga po vsem svetu, je tudi on sprejel izziv centrale v Parizu, naj predlaga novi podpis znamke Renault.

»S svojimi sodelavci v Ljubljani sem razmišljal o sloganu, ki bo povezan s strastno spremenjenim dizajnom in novimi geni znamke Renault, ki smo jih prvič spoznali na novem Cliu. Obenem sem bil še vedno navdušen nad starim sloganom «Renault, des voitures a vivre«, ki je v devetdesetih letih opisoval Renault kot avto življenja in avto za pravo, aktivno življenje. »Passion for life« me je takoj prepričal kot slogan, ki vse prej našteto uspešno združuje v nov podpis, odlično delujoč v sodobnem času. S sodelavci sem verjel v ta predlog, ampak postati del seznama 13 najboljših predlogov se je zdel že dovolj velik uspeh za vse nas. Magični trenutek se je nato zgodil nekaj tednov kasneje. Poklical me je globalni direktor marketinga Michael Van Der Sande in mi sporočil, da je naš predlog osvojil srca vseh v Parizu!« pojasnjuje Miguel Angel Calderon.

Miguel Angel Calderon živi s strastjo do znamke Renault: »Moj oče je svojo celotno kariero posvetil Renaultu v tovarni v Madridu. Tudi jaz sem takoj po zaključenem študiju prišel v Renault. Zato je še toliko lepše videti, kako se je družinska strast do Renaulta, prenesena v predlog slogana »Passion for life«, nazadnje spremenila v sestavni del Renaultove globalne kulture.«V Parizu je Miguel Angel Calderon nagrado »Global Sales and Marketing Award« prejel iz rok globalnega direktorja marketinga Michaela Van Der Sandeja ter člana uprave, odgovornega za prodajo in marketing, Jeroma Stolla.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper