Revoz dosegel proizvodni rekord

Torek, 15 December 2009

V torek, 8. decembra 2009, je z Revozovih proizvodnih trakov zapeljal 200.165. avtomobil, izdelan v letošnjem letu, s čimer je bil presežen dosedanji rekord (200.164). Visoka raven proizvodnih količin je predvsem posledica finančnih spodbud številnih evropskih držav, ki so se najbolj izrazito odrazile ravno v nižjem prodajnem razredu vozil. Zahvaljujoč dobrim rezultatom bomo v Revozu izplačali najvišjo letno nagrado doslej, in sicer decembra akontacijo 1.000 evrov bruto na zaposlenega ter poračun januarja 2010.

Potem ko smo bili v Revozu novembra 2008 primorani zaradi zmanjšanega povpraševanja skrčiti obseg proizvodnje s treh polnih izmen na dve izmeni in pol, smo aprila 2009 predvsem zaradi ukrepov številnih evropskih vlad ponovno uvedli obratovanje v treh polnih izmenah in imeli skozi leto tudi veliko delovnih sobot oziroma nedelj. Zahvaljujoč izjemni pripadnosti in prizadevnosti vseh zaposlenih ter zanesljivosti je proizvodnja potekala tekoče, zaradi česar smo že v začetku decembra presegli doslej veljaven proizvodni rekord, do konca leta pa naj bi presegli celo številko 210.000 izdelanih vozil v enem letu. V decembru nam je uspelo preseči še en pomemben rekord, in sicer število izdelanih vozil na montaži v enem dnevu, ki zdaj znaša 915.

Glede na dobre rezultate poslovanja, ki so posledica predvsem visoke zasedenosti proizvodnje, bo letos tudi zaposlenim izplačana letna nagrada, ki bo občutno višja kot leta poprej. Tako bodo vsi zaposleni, vključno z zaposlenimi, ki delajo prek agencij za posredovanje delavcev, decembra prejeli akontacijo v višini 1.000 evrov bruto, januarja 2010, ko bodo znani končni rezultati poslovanja po posameznih kriterijih, pa še poračun nagrade.

Obeti za začetek leta 2010 so dobri, tako da bomo v prvih mesecih še lahko obdržali polno nočno izmeno, vendar pa je za pričakovati, da bo prihodnje leto še vedno dokaj težavno, saj se bodo iztekle finančne spodbude za nakup novih vozil v številnih državah, poleg tega pa tudi količinsko najpomembnejši izdelek, ki ga proizvajamo v Revozu, renault twingo, prehaja v drugi del svojega življenjskega cikla, ko naročila običajno upadejo.

Spodbudno pa je dejstvo, da bomo v prihodnjem letu v Revozu začeli s proizvodnjo novega modela, ki se bo pridružil obstoječima  twingu in cliu II. Gre za inovativen, nišni model, katerega pomemben industrijski del razvojnega projekta je potekal prav v Novem mestu, s čimer je matično podjetje Renault izkazalo zaupanje v sposobnost in zanesljivost Revozovega industrijskega objekta.

 

Revoz