Revoz ima novega direktorja in člana uprave

Torek, 26 September 2017

S 1. septembrom 2017 je bil za novega predsednika uprave Revoza in direktorja tovarne imenovan Kaan Ozkan, ki je tako na tem mestu nasledil Raynalda Jolyja. Ta odhaja v Pariz, kjer bo zasedel funkcijo direktorja učinkovitosti mehanskih tovarn Skupine Renault. S 1. oktobrom se spreminja tudi sestava članov uprave.

53-letni Kaan Ozkan prihaja iz Renaultove podružnice v Turčiji. Nazadnje je bil direktor tovarne za sestavo vozil v Bursi, kjer letno proizvedejo okoli 360.000 vozil v treh izmenah ter zaposlujejo več kot 3.500 sodelavcev. Potem, ko je junija 1989 pridobil diplomo industrijskega inženirja na Middle East Technical University v Ankari se je do leta 1992 dodatno izobraževal v Franciji. Poklicno pot je začel v Renaultovi turški podružnici, kjer je zasedal različna tehnična in vodstvena delovna mesta tako v tovarni za sestavo vozil kot v mehanski tovarni.

Kaan Ozkan: »Novico o prevzemu vodenja Revoza sem sprejel z velikim veseljem, saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta znana kot ena najboljših. Odlikujejo jo bogate kompetence in visoka strokovnost vseh zaposlenih ter resnična zavezanost k zagotavljanju trajne uspešnosti poslovanja. Prepričan sem, da bomo skupaj na podlagi strategije, ki je že vrsto let jasno zastavljena, zagotavljali daljnoročno prihodnost Revoza

Potem ko je 21. septembra 2017 svojo poklicno pot v Revozu zaključil Albin Kužnik, je bil s tem dnem tudi razrešen funkcije člana uprave. Z 22. septembrom je bil tako za novega člana uprave imenovan 50-letni Jože Bele, direktor proizvodnje, ki se ponaša z 28-letno poklicno potjo v okviru Revoza. S 1. oktobrom bo Christophe Laubry imenovan na funkcijo tehničnega direktorja regije sever-vzhod Skupine Renault, s sedežem v Parizu, zaradi česar bo s 30. septembrom razrešen funkcije člana uprave Revoza. Od 1. oktobra dalje bodo tako člani uprave Revoza trije: Kaan Ozkan, predsednik, Anton Zvonko Kink, član, in Jože Bele, član.

Tovarna Revoz trenutno obratuje z maksimalno zmogljivostjo. V proizvodnjo so poleg twinga in clia uspešno uvedli še clia 4. Z občutnim dvigom obsega proizvodnje so tudi močno povečali število sodelavcev, na skupno preko 3000.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper