Revoz zakljucil leto z rekordnimi stevilkami

Torek, 12 Januar 2010

Revoz, d.d., edino podjetje, ki se v Sloveniji ukvarja s proizvodnjo vozil, je v letu 2009 v veliki meri izkoristil spodbude evropskih držav za nakup novih vozil, saj je število naročil najbolj poraslo ravno v nižjem razredu, v katerega spadata tudi renault twingo in clio II.  Tako so naročila porasla že v začetku leta, ko je tovarna ponovno prešla na obratovanje v treh polnih izmenah, poleg tega pa je bilo tudi nemalo delovnih sobot oziroma nedelj.

O uspešnosti in predvsem zavzetosti vseh zaposlenih pričajo tudi rekordne številke. Glede na to da smo proizvodni rekord presegli že v začetku decembra, smo leto zaključili z rekordnimi 212.680 izdelanimi vozili, kar je za 7% več kot v letu 2008 in za 6% več kot v pred tem rekordnem letu 2007. Ob tem nam je uspelo doseči še eno rekordno številko, in sicer smo v enem dnevu na montaži izdelali doslej nedosegljivih 916 vozil.

Večina proizvodnje je namenjena izvozu, v letu 2009 je bila tudi ta številka rekordna, saj smo kar 98% proizvodnje namenili za tuja tržišča, med katerimi so najpomembnejša Francija, Nemčija, Italija, Belgija …

V Revozu je trenutno ob obratovanju v treh polnih izmenah skupaj z najemnimi delavci okoli 3.000 zaposlenih.

Leto 2009 je bilo leto presežkov, saj nam je zahvaljujoč prizadevnemu in kakovostnemu delu uspelo doseči zavidljiv napredek praktično na vseh področjih: po kazalcih kakovosti se tovarna Revoz uvršča v sam vrh Renaultovih tovarn, istočasno pa se tudi naš izdelek twingo po anketi JD Power na ključnih tržiščih najbolje ocenjen v svojem razredu. V letu 2009 nam je uspelo tudi občutno zmanjšati zaloge, tako da so trenutno nižje kot so bile v obdobju obratovanja v dveh izmenah in pol.

Če že nam je bilo minulo leto naklonjeno, pa je za pričakovati, da bo število naročil za naša modela počasi začelo upadati. V letošnjem letu se namreč iztečejo spodbude za prodajo novih vozil v nekaterih evropskih državah, poleg tega pa naš količinsko najpomembnejši izdelek twingo prehaja v drugi del svojega življenjskega cikla, ko naročila običajno upadajo. Vendar pa vsaj v začetku leta naročila še vedno kažejo dobro, tako da bomo v prvih mesecih še obdržali polno nočno izmeno, poleg tega pa v tovarno prihaja nov, nišni model, ki ga bomo za celotno evropsko tržišče izdelovali samo v Sloveniji in s čimer je matično podjetje vnovič izkazalo zaupanje v našo tovarno, ki se je do danes znotraj Skupine Renault uveljavila kot ena od najučinkovitejših.

Tabela Proizvodnja Revoza v zadnjih 10 letih (kazalec MADC)

 

Revoz d.d.