Revoz zmanjšuje proizvodnjo in število delavcev

Torek, 29 September 2015

Kljub dobremu odzivu trga na nova modela Renault Twingo in Smart Forfour, naročila niso na ravni, ki bi jo pričakovali, zato je v Revozu potrebno prilagajanje obsega proizvodnje in števila zaposlenih.



Dobro leto potem, ko je stekla prodaja dveh novih modelov – renault twinga in smarta forfour – povpraševanje po teh modelih ni povsem na ravni, ki je bila pričakovana. Kljub posameznim ukrepom znotraj podjetja in dogovoru s socialnimi partnerji se zmanjšanju obsega dnevne proizvodnje ni mogoče izogniti, zato bo Revoz v naslednjih tednih postopoma prešel z dnevne proizvodnje 42 vozil na uro na 38 vozil na uro, kar predstavlja približno 10 % zmanjšanje.

Zmanjšanju obsega poslovanja bo sledilo tudi prilagajanje števila zaposlenih, in sicer predvsem agencijskih delavcev.

Kljub manj ugodnemu odzivu trga Revoz izpolnjuje pogoje, ki se jim je zavezal v pogodbi o dodelitvi spodbude neposredni tuji naložbi, sklenjeni z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Glede števila delovnih mest je namreč treba spomniti, da je Revoz v začetni fazi projekta najel skupaj več 1.000 delavcev, tako da bo prilagajanju števila zaposlenih konec letošnjega leta še vedno izpolnjeval vse pogodbene pogoje na področju zaposlovanja.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper