Revoz zmanjšuje proizvodnjo zaradi potresa na Japonskem

Sreda, 04 Maj 2011
Eden najmočnejših potresov v zgodovini in cunami, ki sta 11. marca 2011 prizadela regijo Sendai severno od Tokia, sta imela ogromne človeške in gospodarske posledice. V tej regiji se nahaja tudi večina proizvodnje elektronskih delov. Avtomobilska industrija, ki je ena največjih uporabnic vgradne elektronike, je še posebej občutila posledice, ki so še povečale težave z oskrbo, znane zaradi svetovne gospodarske krize že pred cunamijem.



Skupina Renault se je odzvala takoj po naravni nesreči in ustanovila delovno telo, v katerem so zastopani vsi pomembni poklici.  To je uvedlo ukrepe, s katerimi si Skupina prizadeva zagotoviti oskrbo in obratovanje svojih tovarn po svetu.

Žal omenjeni ukrepi ne zadostujejo, da bi Revoz lahko obdržal obseg proizvodnje na trenutni ravni (obratovanje v treh izmenah), zato bodo morali prilagoditi organizacijo dela. Tako bo 23. maja 2011 začasno prenehala obratovati nočna izmena v proizvodnji. Okoli 390 zaposlenim prek agencij za posredovanje delavcev in okoli 130 zaposlenim za določen čas bo tako prenehala zaposlitev v Revozu. Ko bodo ponovno vzpostavljene normalne razmere oskrbe z deli z Japonske, bo tovarna lahko spet povečala aktivnost, kar bo zahtevalo ponovne zaposlitve.