Slovenski RS dan na dirkališču Red Bull Ring

Torek, 17 Julij 2012

V nedeljo, 15. julija, na Renault Sport dnevu, oziroma »Track dayu«, je Renault skupno 108 avtomobilom, z oznako RS in registrskimi tablicami večinoma iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Češke, odprl vrata dirkališča. Na slovitem dirkališču Red Bull Ring, v Avstriji, se je zbralo 36 Slovencev z njihovimi vozili RS.



Udeleženci so doživeli nepozabne vožnje najprej v hudem nalivu, kasneje na mokri cesti, na koncu pa še na povsem suhem dirkališču, ko so na ovinkih zapele tudi razgrete nizkopresečne gume. Namen srečanja je bil lastnikom vozil RS ponuditi dirkalno stezo, kjer bodo na sebi in drugim najbolj varen način lahko preizkusili skrajne zmogljivosti njihovih športnih vozil.

Seveda si vožnjo na številnih dirkališčih po Evropi proti plačilu lahko omisli vsak lastnik športnega vozila. Tokrat je bilo srečanje za povabljene brezplačno. Kar je vredno še več, pa je druženje z enako mislečimi ljudmi, ki vsi vozijo avtomobile, kakršen je tvoj. Tako se lahko neposredno primerjaš s sebi enakovrednimi, izmenjaš izkušnje, predvsem pa pridobiš občutek pripadnosti bencinski omami.

Med bolj opaznimi vozili na srečanju so bili zagotovo avtomobili Renault Clio R.S. Akrapovič. Gre namreč za izjemno omejeno serijo vozil, ki v Renaultovih salonih po svetu sploh niso naprodaj, saj gre za avto, namenjen domačemu trgu. Strokovnjaki podjetja Akrapovič so že tako izredno športnemu vozilu še »popoprali« njegove zmogljivosti, povečali moč za 2 »konja« pri 5530 obr/min, navor pa za 4 Nm pri 4,200 obr/min. Zahvaljujoč posebnim identifikacijskim ploščicam iz ogljikovih vlaken in titana ter veliki nalepki na njegovi strehi je bil slovenski renault clio R.S. Akrapovič v nedeljo na Red Bull Ringu tudi brez prižganega motorja dobro opazen!

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper