Spremembe v vodstvu Skupine Renault in pri znamki Alpine

Sreda, 17 Februar 2016

Renault je objavil imenovanja v okviru vodstva Skupine Renault in spremembo v vodstvu znamke Alpine. Imenovanja v Skupini Renault so posledica odhoda Jérôma Stolla - po 36 letih poklicne poti v Skupini Renault – v pokoj.

Od 1. marca 2016 dalje je Stefan Mueller, trenutno direktor regije Evropa, imenovan za generalnega direktorja, namestnika predsednika, odgovornega za učinkovitost poslovanja.

Od 1.aprila dalje 2016 dalje je Jean-Christophe Kugler, trenutno direktor regije Evroazija, imenovan za direktorja regije Evropa, s čimer bo postal član Izvršnega odbora Skupine.

Prav tako od 1. aprila dalje je Denis Le Vot, trenutno komercialni direktor Evrope G9, imenovan za direktorja regije Evroazija. Na njegovem dosedanjem položaju ga bo nadomestil Ken Ramirez, trenutno generalni direktor Renault Združeno kraljestvo Anglije. Ken Ramírez bo tako postal član Vodstvenega odbora Renault.

Carlos Ghosn, predsednik-generalni direktor Skupine Renault : »Jérômu Stollu se želim zahvaliti za njegov prispevek k razvoju Renaulta, predvsem v mednarodnem merilu. Njegova neizmerna zavzetost in pripadnost, ki lahko služi kot vzor vsem nam, sta bili ključni za doseganje učinkovitosti podjetja.«

Poleg tega je Carlos Ghosn zaupal Jérômu Stollu vlogo, da vzpostavi novo organizacijo na področju tekmovanja v avtomobilističnem športu. Tako je Jérôme Stoll imenovan za predsednika Renault Sport Racing, ki deluje tako v Viry-Châtillonu (France) kot v Enstonu (Združeno kraljestvo Anglije).

Spremembe so se zgodile tudi v vodstvu na novo obujene športne znamke Alpine. Od 1. marca 2016 dalje je Michael van der Sande, trenutno direktor marketinga Skupine Renault, imenovan za generalnega direktorja znamke Alpine. Hierarhično je podrejen Thierryju Koskasu, komercialnemu direktorju Skupine.

Prav tako od 1. marca 2016 dalje je Bernard Ollivier, ki je doslej vodil projekt Alpine, imenovan za namestnika generalnega direktorja znamke Alpine. Hierarhično je podrejen Michaelu van der Sandeju. Bernard Ollivier se bo skupaj s svojo trenutno ekipo pridružil Komercialni direkciji Skupine.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper