Srečanje Avantime tokrat že z mednarodno udeležbo

Torek, 22 Maj 2007

To soboto bo od Ljubljane proti Krasu in nato slovenski obali že drugič zapeljala kolona avtomobilov Renault Avantime, med katerimi jih bo tudi nekaj iz tujine. Srečanje lastnikov in ljubiteljev tega ekskluzivnega modela Renault pripravlja pobudnik in seveda lastnik Avantima Janez Grbac, ki pripravlja tudi ustanovitev slovenskega kluba Avantime. Soorganizator in pokrovitelj srečanja Avantime je že drugo leto Avtohiša Malgaj, Renaultov pooblaščeni prodajalec in serviser v Trbovljah in Ljubljani. Letos pričakujejo vsaj 25 udeležencev, med katerimi so prijavljene tudi posadke iz tujine - Avstrije, Francije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Švice, morda pa se bo za dolgo pot do Slovenije odločil tudi Britanec..

Program letošnjega srečanja se bo začel v soboto 26. maja z zborom v AH Malgaj v Ljubljani, od koder se bo dopoldan karavana odpravila v Rodik. Po kosilu v proslavljeni gostilni Mahorčič se bodo udeleženci odpeljali v Portorož, kjer jih bo večina prenočila, pred povratkom domov pa si bodo v nedeljo ogledali slovite sečoveljske soline.

Pobudnik in prireditelj srečanja lastnikov modela Avantime je gospod Janez Grbac iz podjetja Gumiplast d.o.o. iz LJubljane, ki je tudi idejni vodja kluba Avantime v nastajanju. Lani je na prvem srečanju konec maja uspel zbrati 14 posadk iz Slovenije. Pridružil se jim je tudi gospod Holger Schulzen iz Nemčije, ponosen lastnik Avantima upravljalec spletne strani, ki je pravo stičišče za lastnike, ljubitelje in poznavalce tega modela. Na tej spletni strani www.avantime-gallery.org je razpis slovenskega srečanja s programom, poleg tega pa informacije o pestri dejavnosti raznih evropskih klubov Avantime, obilica fotografij in tudi tehničnih informacij o tem modelu.

Prireditelj prijave sprejema vse do odhoda iz AH Malgaj v soboto zjutraj, vabljeni pa so vsi lastniki modela Avantime. Za udeležence je zagotovljena pogostitev ob sprejemu v AH Malgaj in kosilo v gostilni Mahorčič v Rodiku, ostale stroške potovanja in bivanja pa krijejo sami.

V Sloveniji je bilo v obdobju od leta 2001 do 2003 na novo registriranih 32 avtomobilov Renault Avantime, skupaj pa so jih do konca aprila 2003 izdelali le 8.449.

 

Renault Slovenija