Subaru bo v Ženevi predstavil novo imprezo in kupe BRZ

Četrtek, 16 Februar 2012

Subarujevo razstavišče na avtomobilskem salonu v Ženevi bo v znamenju dveh bistvenih novosti. Prva bo novi kupe Subaru BRZ, druga pa nova 5-vratna Subaru Impreza. V Ženevi bo Subaru obeležil 40 let legendarnega štikolesnega pogona Symmetrical All-Wheel-Drive.


Subaru BRZ je majhen kupe, ki so ga razvili skupaj s Toyoto. V prednji del ima vgrajen 2-litrski bokserski motor z 200 KM, pogon pa je speljan k zadnjim kolesom. Subaru za svoj model BRZ obljublja pristne vozne užitke, saj ima ta model najnižje težišče med vsemi serijskimi avtomobili. Gotovo pomembna novost je četrta generacija modela Impreza. Subaru z imprezo nadaljuje tradicionalne lastnosti svojih vozil tega segmenta  -  vgradnjo štirikolesnega pogona in bokserskega motorja.

Subaru v letu 2012 praznuje 40 let svojega simetričnega štirikolesnega pogona, ki so ga prvič predstavili leta 1972 v modelu Leone. Temu ustrezno bo Subaru v Ženevi razstavil več izdelkov vezanih na preteklih 40 let – vključno z zgodovino pogona, novi logotip in 3D virtualno igrico.

Aleksander Praper