Uvedba nočne izmene v Revozu pomeni 450 novih zaposlitev

Sreda, 01 Oktober 2014

Po več letih nenaklonjenih razmer na avtomobilskem tržišču se s serijsko proizvodnjo novega twinga in štirisedežnega smarta za Revoz začenja spodbudnejše obdobje, pospremljeno z večjim povpraševanjem po trenutnih modelih. Potem ko je bilo za dvig proizvodnje z ene izmene in pol na dve polni izmeni v prvi polovici leta že izvedeno obsežno zaposlovanje, bo potrebnih še okoli 450 novih zaposlitev za zagon polovične nočne izmene, ki naj bi začela obratovati od decembra dalje. S tem naj bi se obseg proizvodnje s sedanjih več kot 600 vozil na dan povečal na okoli 800.

Tako bo Revoz v naslednjih mesecih intenzivno zaposloval tako za dvoizmensko delo, kjer je načrtovano dnevno povečanje števila izdelanih vozil, kot za polovično nočno izmeno, ki bo – kot je bila že potrjeno dobra praksa v preteklosti – stalnega in ne rotirajočega značaja (in je zato upravičeno do posebnega plačnega dodatka).

Zaposlovanje bo potekalo prek Zavoda za zaposlovanje in agencij za posredovanje zaposlenih, pri čemer obstaja možnost kasnejše prezaposlitve neposredno v Revoz. Tako bo na primer od oktobra dalje – kot je bilo napovedano v začetku leta - več kot 100 zaposlenih, ki trenutno delajo prek agencij, prezaposlenih neposredno v Revoz.

V Revozu, ki je danes urejeno mednarodno podjetje in eno najsodobnejših v avtomobilski industriji, potekajo intenzivne priprave na sprejem tako velikega števila novozaposlenih. Poleg obsežnega programa uvajanja in usposabljanja na novem delovnem mestu, ki ga opravi vsak kandidat, bodo tudi novozaposleni delavci uživali vse prednosti zaposlitve, kot so organiziran prevoz na delo, organizirana prehrana ter popust pri nakupu Renaultovih in Nissanovih vozil, možnosti sodelovanja in koriščenja ugodnosti v Športnem in Kulturnem društvu Revoz … Revoz poleg obstoječih 19 avtobusnih linij za prevoz na delo načrtuje uvesti tudi nove iz območij, od koder bodo prihajali novozaposleni (n.pr. Ljubljana, Kočevje, Zasavje …).

S tako obsežnim zaposlovanjem, ki je povezano z občutno povečanim obsegom poslovanja, bo Revoz znatno prispeval k znižanju stopnje brezposelnosti v regiji, ki trenutno na ravni 13 %, hkrati pa še povečal svoj delež v slovenskem izvozu (2,3 % v letu 2013) in BDP-ju (1,9 % v letu 2013) ter se tako ponovno zavihtel med največja slovenska podjetja.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
Foto: Avtovizije