V nedeljo v Ljubljani finale 'Rdečega Volana' z meganom RS trophy

Petek, 29 Maj 2015

Saga iskanja najspretnejših voznikov po Sloveniji se končuje. V petih večjih mestih po državi je ekipa TV oddaje Volan našla deseterico, ki najbolje obvlada vajeti Renaulta Megane R.S. 275 Trophy. Za sodelovanje v velikem finalu v Ljubljani, ki bo v nedeljo, 31. maja, sta prosti samo še dve mesti.

Najboljše na naši strani Alp so »Volanovci« iskali v Novi Gorici, Mariboru, Kranju, Novem mestu in na Ptuju. V nedeljo, 31. maja, bomo dobili še najspretnejšo dvojico v Ljubljani, ki si bo zagotovila mesti v precej hitrejšem finalu na parkirišču pred ljubljanskim Vodnim mestom Atlantis. Spretnostne preizkušnje po Sloveniji so zagotovile, da bo v finalu nastopal izbor dobrih voznikov, med katerimi je tudi Damjan, ki bo moral braniti lansko lovoriko in naslov zmagovalca Rdečega volana.

Spretnostni poligoni od tekmovalcev terjajo nemalo znanja, hitrih refleksov in poznavanja avtomobilske dinamike, vendar se s finalno dirkaško stezo pred Atlantisom oddaja vrača v staro šolo – tekmovanje v adrenalinskem »polaganju« zavojev na čas.

Začetek tekmovanja bo otvoril Aleks Humar, večkratni in aktualni državni prvak v reliju s svojim novim dirkalnikom Renault Clio R3T, s katerim bo nekatere srečne izbrance zapeljal po dirkaški stezi in pokazal, kako se profesionalni reli-dirkač loti tehnično zasnovanih zavojev. Za mlajše od 13 let bo pripravljen mini »Unikatoy» dirkaški poligon z daljinsko vodenimi avtomobilčki.

Dogajanje se bo pričelo v nedeljo, 31. maja, ob 10. uri, ko bo začetni spretnostni poligon zavzelo dvajset predhodno izžrebanih tekmovalcev ter deset izžrebancev neposredno iz množice na kraju prizorišča. Žrebanje med vsemi prisotnimi, ki bodo pri hostesah pustili svoj podpis in razglasitev bosta ob 12. uri na prizorišču.

Tri najboljše čaka toliko nagrad, da jih verjetno ne bodo mogli natlačiti v svoje avtomobile: kamera Sony Action Cam, čelada z Aleksovim podpisom, poln prtljažnik pijače Sola in Za Sport, Megane R.S. na daljinsko vodenje, jopica, majica … Poskrbljeno bo tudi za dobre opazovalce – kdor bo ugotovil točno število plastenk v razstavljenem Renaultu, bo prejel celoten prtljažnik pijače Sola in Za Sport.

Vabljeni na Rdeči Volan v nedeljo, 31. Maja, ob 10. uri, na parkirišču pred Atlantisom. Za parkirna mesto bo poskrbljeno v garažni hiši v neposredni bližini.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec