Že 100.000 kupcev električnih renaultov ima baterije v najemu

Četrtek, 23 Marec 2017

Renault je evropski vodilni proizvajalec električnih avtomobilov in njegov način prodaje le teh je nekoliko specifičen. Čeprav je ponekod možno kupiti avto z baterijo vred, se večina električnih renaultov proda za ugodnejšo ceno, hkrati pa se sklene najem baterije. Prav te dni so zabeležili mejnik – 100.000 najemnih pogodb za baterije električnih vozil.

Renault za najete baterije daje 100% garancijo. Torej najem baterije v električnem avtomobilu za kupca pomeni, da bo imel vedno na voljo brezhibno baterijo, tudi, če se bi ta okvarila ali se bi njeno delovanje poslabšalo, bi to ne bil problem kupca ampak ponudnika najema, ki bi baterijo brezplačno zamenjal za novo. V primeru lastništva baterije bi bi okvarjena baterija lahko pomenila težko nadaljnjo prodajo električnega avtomobila, v primeru najema baterije pa novi kupec sklene najem, ki je njemu najbolj po volji (glede na prevožene kilometre).

Dobra stran najema baterije je tudi možnost nadgradnje na novejšo, boljšo verzijo, kot jo bodo denimo že letos ponudili ob doplačilu.

Aleksander Praper