Zveza Renault Nissan bo odprla raziskovalni oddelek v Silicijevi dolini

Torek, 14 Junij 2011
Nasproti Googla in le nekaj minut vstran od vodilnih računalniških razvojnih podjetij bo zveza Renault Nissan odprla svoj raziskovalni oddelek. V osrčju področja, kjer so zbrana vodilna svetovna raziskovalno-razvojna podjetja, bo delovanje centra osredotočeno na napredne IT avtomobilske aplikacije.

Zveza želi inovativno okolje izkoristiti za povečanje prednosti na področju trajnostne mobilnosti, saj vidi v okolju prijaznih tehnologijah veliko priložnost za avtomobilsko industrijo in ekonomijo. Svojo usmerjenost v “zeleno” so nakazali že z investicijo 5,4 milijarde dolarjev v avtomobile z ničenimi emisijami. Prvi sad je nissan leaf, sledijo pa mu renault twizzy in Infinitijeva prestižna električna limuzina.

Nissan bo v Silicijevi dolini razvijal predvsem uporabnikom prijazne ekrane za upravljanje funkcij vozila, internetne povezave v avtomobilu in raziskoval področje pametnih mrež. Renault pa bo novi center koristil za raziskave naprednih inženirskih rešitev za električna vozila in njihovo polnilno infrastrukturo ter možne napredne storitve v avtomobilu.