Hyundai intrado concept - napoved

Četrtek, 12 December 2013

Na avtomobilskem salonu v Ženevi, marca 2014, bo Hyundai razkril koncept Intrado, s katerim bodo potrdili svoje bodoče smernice razvoja. Intrado bo vseboval več inovativnih rešitev, med drugim tudi nov način spajanja različnih materialov ter novo generacijo pogona na gorivne celice.

Koncept Intrado bo prvi hyundai, z obliko po navdihu Fluidic Sculpture 2.0. Oblikovali in razvili so ga v evropskem razvojnem centru v nemškem Rüsselsheimu, kar nakazuje tudi z razvojno kodo HED-9 (Hyundai Europe Design). Ime je concept pridobil po spodnjem delu letalskega krila, ki omogoča dvig letala. Iz letalstva pa so povzete tudi nekatere tehnične rešitve. Intrado naj bi imel izredno lahko konstrukcijo, iz mešanice naprednih materialov, ki bodo spojeni z novo revolucionarno tehniko, za katero Hyundai napoveduje veliko vlogo v prihodnosti avtomobilske industrije. V intrada bo vgrajen tudi nova generacija pogonskega sklopa na gorivne celice.

Peter Schreyer, vodja oblikovanja za Hyundai in Kio je napovedal, da intrado, napoveduje avtomobilsko prihodnost ter jo povezuje z učinkovitostjo in svobodo, ki se navezuje z letenjem.

Aleksander Praper