Hyundai kona - napoved

Nedelja, 30 April 2017

Hyundai je objavil prve podatke in fotografijo novega majhnega SUV-ja, ki so ga poimenovali Kona. Poleg dvo-nadstropnih prednjih luči bo za kono značilen tudi novi videz Hyundajeve maske hladilnika.

Ključna novost pri Hyundaju bodo dvo-nadstropne prednje luči, pri čemer bodo na vrhu nameščeneLED dnevne luči, pod njimi pa LED žarometi. Očitno je bil zgled nissana juka močan, saj so dvo-nadstropni dizajn prednjih luči povzeli pri Citroenu in sedaj gre v to smer tudi Hyundai. Druga posebnost kone bo nov slog Hyundajeve maske, ki naj bi simboliziral kaskade. Skupaj z ostrimi linijami luči, drznim prednjim in zadnjim delom, širokimi koloteki ter agresivnim oblikovanjem, naj bi kona ustvarila prepoznaven, odločen vtis.

Hyundai bo kupce kone vabil z vedno bolj trendovskim visokim sedežnim položajem (bolečine v hrbtenici so del sodobnega življensjkega sloga) in opcijskim štirikolesnim pogonom. Kona naj bi zaznamovala naslednji korak Hyundaia k prevzemu vodstvenega položaja med azijskimi znamkami v Evropi. To nameravajo doseči s 30 novimi modeli in derivati do leta 2021. Točnega datuma premiere niso razkrili, zgodila pa se naj bi tokom poletja.

Aleksander Praper