SEAT leon ST, slovenska predstavitev

Sreda, 26 Marec 2014

SEAT leon ST združuje racionalno nemško tehniko in čustveno španski dizajn. Svojo namembnost oznanja s sloganom »več prostora, več življenja«. Prvi karavan na osnovi leona dopolnjuje ponudbo 3- in 5-vratne izvedbe ter je za SEAT zelo pomemben. Leon je namreč odlično prodajan model, ki tudi v Sloveniji obsega kar 40 % prodaje. Večina tehnike in opreme je pri leonih enaka, specifičen dizajn pa prinaša 200-litrski pribitek prtljažnega prostora.


SEAT-ovim oblikovalcem je uspelo že v prvo skrojiti zelo skladnega in dinamičnega karavana - Leona ST

Romanski značaj karavana Leona ST se kaže tudi pri obliki, ki je, kljub težnji k čim boljši izrabi prostora, ena lepših med konkurenco – je skladna in dinamična ter prepoznavna. Karoserija je na novo oblikovana od B-stebrička dalje, serijski so črni strešni nosilci, v boljših paketih pa so kovinske barve. Leon ST v dolžino meri 4,54 metra, kar pomeni 27 cm več od leona in leona SC. Zadnji del je povsem drugačen in je videti eleganten ter vitek, ohranja pa značilno leonovo podobo luči, ki so pri opremi FR serijsko LED. S pomočjo diod je lahko osvetljena tudi registrska tablica, »full LED« tehnologijo pa lahko naročite za prednje luči.

Potniško kabino leona ST lahko pokriva dvodelna steklena streha, ki je 2x večja kot klasično stekleno okno. Zadnji del je fiksen, prednji pa pomičen. Sicer v notranjosti ni zaslediti bistvenih novosti - voznik še vedno večino funkcij opravlja preko ekrana na dotik, ki meri 5 ali 5,8 palcev. V »družinskem paketu« si kupci lahko omislijo mizice in senčila na oknih, med doplačili je tudi LED ambientalna osvetlitev. Prtljažnik je že v osnovi 207 litrov večji kot pri krajših leonih, torej meri 587 litrov. S podiranjem deljive zadnje klopi, ki ga lahko opravite z vzvodi v prtljažniku, prostornina naraste do 1470 litrov. Za pritrditev tovora so vgrajeni kaveljčki, praktičnost povečuje dvojno dno, za prevoz daljših premetov pa je možno preklopiti naslon sovoznikovega sedeža (maksimalna dolžina tovora je 2,62 metra, ta opcija pa je doplačilna od opreme Style dalje).


V notranjosti je leon ST enak kot leon in leon SC. 207 litrov večja prostornina prtljažnika je njegov velik adut

SEAT v leona ST vgrajuje enake motorje kot v navadnega leona. Vsi agregati so prisilno polnjeni in imajo neposredni vbrizg. Sredi leta bodo uvedli še okolju bolj prijazne izvedbe, ki ustrezajo standardu Euro 6. Za enkrat pa ponudba sega od motorjev 1,2 TSI (63 kW/86 KM in 77 kW/105 KM), preko 1,4 TSI (90 kW/120 KM in 103 kW/140KM) do 1,8 TFSI (132 KW/180 KM). Dizli imajo prostornino 1,6 in 2,0 litra, njihove največje moči pa znašajo 66 kW (90 KM), 77 kW (105 KM), 110 kW (150 KM) in 135 kW (184 KM). Razen najšibkejših dveh bencinskih in dizelskih motorjev imajo ostali vgrajen sistem start&stop. Ponudba menjalnikov obsega 5- in 6-stopenjske ročne ter 6- in 7-stopenske DSG. Pri motorju 1,6 TDI (105 KM) lahko naročite tudi štirikolesni pogon. Leon ST je 45 kilogramov težji od krajših izvedb, a še vedno najlažji karavan v segmentu (1233 kg).

Vsi trije leoni si delijo tudi tehnologije. Sprednja prema je McPerson, zadnja pa je do 110 kW poltoga, nato več-vodilska. Oprema FR, z motorji nad 151 KM, prinaša SEAT Drive Profile, ki vozniku omogoča spreminjanje karakteristike krmilnega mehanizma, pedala plina in delovanja menjalnika DSG s pomočjo profilov: eco, comfort in sport ter individual. Paket Dynamic pa pri teh izvedbah vključuje dinamično uravnavanje podvozja DCC (nastavljivo preko SEAT drive profile) in progresivni krmilni mehanizem. Serijskih je 7 zračnih blazin, ABS, ESC, ASR, funkcija večnaletnega zaviranja in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Na drugi stopnji opreme leon ST pridobi speljevalno pomoč in XDS, doplačila pa ga lahko obogatijo za sodobne asistenčne sisteme: aktivni tempomat ACC (deluje od 30-160 km/h), mestno zaviranje v sili, Lane assist (preprečuje nenamerno zapuščanje voznega pasu), ter nadzor prometa Front assist (ki zazna kritično razdaljo za možnost naleta). Multimedijo obvladuje sistem SEAT easy connect.


Tudi mehansko se leoni med sabo ne razlikujejo. Karavan ST se lahko pohvali z najmanjšo maso med konkurenti

Za leona ST ponujajo tri pakete opreme: Reference, Style ali FR. Osnovni model, Leon ST Refernce 1,2 TSI, stane 14.990 €, najcenejši dizel z enako opremo pa je 2000 € dražji. Drugi nivo opreme ni dobavljiv za osnovna motorja, oprema FR pa je na voljo za motorje nad 90 kW. Najdražji model je Leon ST FR 2,0 TDI CR S&S DSG, ki stane 24.266 €. Ugoden je nakup paketov Design, pri katerih kupci prihranijo do 1270 €. Uvoznik znamke SEAT predvideva v letu 2014 prodajo 160 vozil Leon ST, 450 Leon in 40 Leon SC. Napovedali pa so tudi tradicionalni dogodek Cupra dan, ki bo 5. 7. 2014, na poligonu varne vožnje Vransko.
 

Aleksander Praper

Galerija