Modna analiza stila – Ženeva 2012, peti del

Sobota, 19 Maj 2012

Tudi v zadnjem delu modne analize stila salona Ženeva 2012, smo ostali pri italijanskih avtomobilskih znamkah. Vse štiri sodijo v okrilje koncerna Fiat, a vse štiri imajo drugačen značaj. Skupen pa jim je italijanski občutek za dizajn, slog in modo. Lahko bi rekli, da smo se ravnali po načelu "save the best for last".

Abarth

Avtomobilska znamka Abarth je na salonu izstopala po športni eleganci v rdeče-beli barvni kombinaciji. To je budilo vzdušje igrivosti, sproščenosti in športne energije. Modeli so bili zelo nasmejani in so z navdušenjem pozirali. Poleg lepote in zapeljivosti so dekleta, s svojim stilom in z logotipom strastnega škorpijona, razkrivala karakter avtomobilske znamke. Videz stylingov je deloval trendovsko, funkcionalno in stilsko dovršeno. Znamka je za svojo promocijo uporabil tri ženske modele z različnim videzom: rjavolasko, blondinko in rdečelasko. Vsaka je predstavljala določen tip avtomobila v specifičnem stylingu, ki se je odlično skladal s celotno zgodbo. Modni dodatki so bili usklajeni z barvo avtomobilov, kar se lahko vidi pri torbicah, čevljih, očalih in rokavicah. Prav tako niso pozabili na dovršen make-up v stilu njihove specifične rdeče barve. Abarth sem si zapomnila po igrivih modelih in dodelanem dinamičnem videzu.


Rdečelasa Čehinja Darya, model Abartha v športni eleganci in usklajenem stylingu z reprezentančnimi modeli.


Drugi model je sicer vizualno deloval nežno, a oblačila so biila v pristnem dirkaškem slogu, seveda tudi barvno usklajena


Temnolasa Srbkinja Aleksandra model Abartha v rdeče-beli barvni kombinaciji in usklajenem stylingu.


Alfa Romeo

Alfa Romeo slavi po tipični rdeči barvi, kar se je opazilo tudi pri stylingu ženevskih hostes. Znamka je predstavljala tri profesionalne modele, najbolj vpadljiva pa je bila svetlolasa Tereza. Njihova oblačila so zaznamovale črne kratke oblekice, ki so bile pri vseh modelih enake. Styling je bil usklajen s kovinskim nakitom, ki je vseboval rdeče kamne. Kljub skupnemu značaju pa je bil nakit pri vsakem modelu drugačen. Posebnost Alfinega stylinga so bile vsekakor vrtoglave tanke pete, katere so se stilsko dobro podale k celotnemu stylingu, a povzročale negodovanje modelov. Celotni stilski zgodbi bi pripisala vzdušje elegance in seksipila ob hkratni diskretnosti.

Čehinja Tereza je tudi letos zastopala Alfo Romeo, tokrat v rdeče-črni barvni kombinaciji in najtanjšimi petkami.

Posebnost Alfinih modelov je bil tudi kovinski nakit z rdečimi kamni, kateri se lepo podal k barvi avtomobilov.


Fiat

Fiatovi modeli so delovali kot prebujajoča se romantična pomlad, polna bele barve in nežnosti. Rdeči avtomobili in beli stylingi modelov, so ustvarjali vzdušje svežine, nedolžnosti in prijaznosti. Bela večerna oblačila na svetlolasih nasmejanih modelih so ustvarjala pravo romantično pravljico. Fiatov styling si bomo torej zapomnili po svežini in prijaznih nasmehih.

Svetlolasa Čehinja Tereza je delovala zelo nežno v romantičnem vzdušju in beli barvi, skupaj z modnim videzom čevljev.


Fiat je namenil poudarek oblačilom v nekoliko vintage romantičnem vzdušju.


Lancia

Kdo se je najbolj potrudil pri oblikovanju stilske podobe modelov na Ženevskem salonu? Odgovor je vsekakor - Lancia. Pri tej znamki bi kaj hitro lahko pozabili na avtomobile, saj je bilo predstavljeni kar pet reprezentančnih modelov v specifičnih stylingih. Vsak model je stilsko ustrezal modelu avtomobila ter bil tudi barvno in karakterno usklajen. Tukaj se je odvijala prava vintage italijanska pripoved, ki je marsikoga popeljala v nostalgijo filmskih igralk. Velika pestrost stylingov in različnih videzov modelov je bila prav zanimivo doživetje. Stile modelov bi lahko označila kot latino romantična dama, videz šestdesetih, videz štiridesetih, večerna kraljica in miss v rdečem.


Latino videz modela, v lahkotni barvi oblačila, se odlično poda k cabrio avtomobilu.


Šestdeseta leta in Dior look Lanciinega modela, s tipičnim oblačilom A kroja.


Štirideseta leta in vzdušje pin-up girl.


Lancia je poskrbela tudi za bolj glamurozen videz.


Najbolj vpadljiv model pri Lanciini predstavitvi je bilo dekle v rdeči večerni obleki.


Besedilo in kolaži: Marjeta Pezdirec, modna oblikovalka, www.margaret88.com
Fotografije: Aleksander Praper, Marjeta Pezdirec