Modna analiza stila – Ženeva 2012, tretji del

Petek, 20 April 2012

Tretje nadaljevanje naše modne analize stila ženskih modelov, na avtomobilskem salonu v Ženevi,  zaobjema štiri znamke, katerih korenine izvirajo iz Azije. Korejska sorodnika Kia in Hyundai sta izražala drugačen slog kot japonska Nissan in njegova prestižna znamka Infiniti.

Hyundai

Precej "hladno" so videz modelov predvideli pri Hyundaju. Stylingi v modrem satenu, ki so se barvo zanimivo podali k rjavemu in modremu avtomobilu, so bili videti dokaj težko. Čevlji so delovali rahlo vsiljeno in bi se zraven bolj zanimivo podali v drugi barvi in designu. Kulturno usklajeni stylingi so zaznamovali Hyundai.

Optično hladen, resen in "težek" videz stylingov pri Hyundaiu.


Infiniti


Infiniti je svoje modele odel v modro in belo barvo ter dokaj klasična oblačila. Stylingi niso izstopali po nobenem detajlu. Neusklajeni so se mi zdeli čevlji pri modelu v modrem, ki nikakor niso stilsko sodili k celotnemu vzdušju. Vsekakor je pri modelu v belem manjkal nakit na vratnem delu ali kakšen drug modni dodatek, ki bi zaključil stilsko celoto. Oblačila sama po sebi niso bila dovolj izrazita, da bi zadostno poudarila prestiž znamke.


Infinitijev model z neusklajenimi čevlji.


Model v belem, pri katerem smo pogrešali kakšen kos nakita.


Kia

Kia je prisegla na rdeče-črno eleganco. Kontrastni barvi sta dopolnjevali kontrastnost modelov (svetlo-temno) čevljev in celo kroja (naramni del). Modeli v kratkih oblekcah so delovali ženstveno, seksi in usklajeno, a brez posebnih poudarkov na detailih. Primerni čevlji so bili usklajeni z oblačilom, kar se je takoj opazilo pri njihovi barvi in obliki.

Zapeljiva eleganca pri stilu Kijinih modelov.Nissan

Črno-bela barvna kombinacija in čipka sta bili tema stylingov pri Nissanu. Elegantna oblačila, z globokimi izrezi so delovala ženstveno in zapeljivo, kljub temu, da so bila ohlapna. Oblačila so izstopala po drugačnih krojih in kombinaciji materialov. Pri Nissanu se je čutila izvirnost in usklajenost, ki se je lepo podala k njihovim avtomobilom.


Belo-črna svežina in "odprti" rokavi so zaznamovali model ob športnih nissanih


Drugačni kroji oblačil v črno-beli kombinaciji.


Detaili, čipke in globoki izrezi.


Besedilo in kolaži: Marjeta Pezdirec, modna oblikovalka, www.margaret88.com
Fotografije: Aleksander Praper, Marjeta Pezdirec