BMW Welt in Brand Stores unikatno uprizarjajo BMW serije 2 cabrio

Nedelja, 26 Julij 2015

Z inovativno posebno razstavo „Less limit – More sky“ se BMW Group do meseca septembra 2015 posveča predstavitvi prvega BMW serije 2 Cabrio. Razstava, ki se optično opira na komunikacijsko kampanjo novega avtomobila, sledi mednarodnemu pristopu in jo je možno doživeti v BMW Welt v Münchnu ter BMW Brand Stores v Parizu in Bruslju. Koncept – kombinacija interaktivne razstave in umetniške instalacije – omogoča doživljanje modela na prav poseben način.

Razstava postavlja v središče obiskovalca in interaktivno doživetje vozila. V BMW Welt v Münchnu in Brand Store v Bruslju je bil za to pred belim vozilom BMW serije 2 Cabrio postavljen vrtljiv kalejdoskop iz zrcalnega stekla s premerom skoraj štirih metrov, ki vozilo in dekor razstave - umetnino iz oblikovalskih stolov, modela Panton proizvajalca Vitra - lomi v različnih zornih kotih in perspektivah. S pomočjo Twitterja in uporabe hastaga #BMWDesignDriven v kombinaciji s poljubno
izberljivimi ključnimi besedami, ki opisujejo razstavo in kabriolet, lahko obiskovalci obračajo kalejdoskop dalj časa. Čas vrtenja se pri tem določi s številom ključnih besed. Te so lahko npr. #bmw, #cabrio, #vitra, #flamingo ali #sunshine. S povezavo Twitterja se nagovarja mlada in trendovsko ozaveščena ciljna skupina novega modela, ki se med drugim zaznamuje s posebno afiniteto do družbenih medijev. Preko storitve kratkih sporočil uporabniki na licu mesta delijo doživetja s svojimi sledilci in s tem širijo znamko ter razstavo naprej. Poleg tega se lahko uporabniki Twitterja udeležijo nagradne igre. Vsak mesec se izžrebajo stoli Panton proizvajalca Vitra.

V BMW Brand Store v Bruslju se poleg kalejdoskopa, z laserskim rezalnikom ustvari nadaljnji oblikovni element za interakcijo z obiskovalci. Portretne fotografije se z uporabo posebne programske opreme in laserskega rezalnika spremenijo v zelo estetske luknjičaste slike, ki jih obiskovalci lahko vzamejo s seboj.

Interaktivni in visokotehnološki razstavni elementi v Münchnu, Bruslju in Parizu ne ustvarijo le inovativnega doživetja pri obiskovalcu, ampak posredujejo tudi najvišje tehnološke standarde znamke BMW do njenih izdelkov.

Obiskovalci BMW Welt in BMW Brand Stores v Bruslju ter Parizu lahko razstavo „Less limit – More sky“ doživijo do sredine meseca septembra 2015. BMW Group je s tem osnoval inovativen in mednarodno veljaven razstavni koncept za predstavitev prvega BMW serije 2 cabrio.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper