Sir Peter Blake je zasnoval umetniškega bentleya continentala GT

Nedelja, 01 Maj 2016

Bentley je združil moči z botrom britanske pop art umetnosti Petrom Blakom in pripravil umetniško poslikan model Bentley Continental V8 S convertible za prodajo na Bonhamsovi dobrodelni dražbi, ki bo 24. junija potekala v okviru Festivala hitrosti Goodwood.


Bentleyev kabrio je dobil drzno barvito poslikavo, ki jo je namensko za ta avto zasnoval Sir Peter Blake, med drugim znan po zasnovi ovitka albuma Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, skupine Beatles. Že rokodelci iz oddelka Mulliner so avtomobilu nadeli nekaj posebnosti. Po celem avtomobilu se barve prepletajo kot kolaž, kar je značilno za dela omenjenega umetnika. Za barvno shemo je uporabil odtenke, ki izvirajo iz tradicije bentleya ali dobrodelnih ustanov. Najbolj v oči pade veliko rdeče srce, ročno naslikano na rumen pokrov bentleya. Z njim je simbolizirano sočutno delo hospicov.

Tudi notranjost umetniškega bentleya continentala GT convertible ni vsakdanja. Vsak sedež je odet v drugo barvo usnja – zeleno,modro, rdečo in rjavo. Te barve se ponovijo še na usnjenem volanu, medtem, ko glava prestavne ročice ponovi pink odtenek obrobe Bentleyeve maske. Podpis Peter Blake je vdelan v instrumentno ploščo in všit v vzglavnike sedežev, na pragovih pa je posebna plošča, ki oznanja, da gre za en sam umetniški model, ki ga je zasnoval sir Peter Blake.

Izkupiček Bonhamove dobrodelne dražbe poslikanega bentleya bo namenjen dobrodelnemu skladi Care2Save, ki nudi paliativno in hospic nego po celem svetu. Bentley ta sklad podpira že 25 let.
 

Aleksander Praper

Galerija