Slovenski zmagovalci natečaja Mlad Ustvarjalen Chevrolet so…

Petek, 22 Junij 2012

Na svečanem dogodku na Ljubljanskem gradu se je zaključila letošnja nacionalna raven šestega natečaja Mlad Ustvarjalen Chevrolet. na modni reviji se je predstavilio 10 kreacij, med katerimi so izbrali zmagovalce v kategoriji "Moda".


Lorella Flego, Nastja Bric in Sofija Urumovič ter model Bojan Ilijanič

Na dogodku, ki ga je povezovala voditeljica Ota Roš, so se v podporo mladim oblikovalcem, zbrali modni poznavalci, umetniki in študenti fakultet uporabnih umetnosti, ki sodelujejo na mednarodnem natečaju, katerega naloga je vzpodbujati ustvarjalnost in podpirati mlade umetnike na začetku njihove poklicne poti.

Na modni reviji se je predstavilo 10 finalnih kreacij študentov Visoke šole za dizajn in Naravoslovnotehniške fakultete, med katerimi je nacionalna žirija izbrala zmagovalce v kategoriji »Moda«. Modna strokovnjakinja Lorella Flego, grafik in fotograf Natan Esku, modna oblikovalka in stilistka Špela Klara Jambrek, modna urednica Barbara Žnidar in predstavnik Chevroleta, Zvonimir Stanojević, so ocenjevali dizajn kreacij narejenih za sanjsko potovanje v izbranem Chevroletu.

Zmagovalno kreacijo sta ustvarili Nastja Bric in Sofija Urumovič, ki sta insipacijo črpali v medčasju. Po njunem mnenju so na začetku prejšnjega stoletja so futuristi gradili mogočne predstave o tem, kako bo izgledala prihodnost človeške civilizacije. Svoje sanjsko potovanje si predstavljata kot obratno operacijo vizije futurističnih umetnikov; časovno vrnitev iz prihodnosti v preteklost, pri čemer jima super hibrid Chevrolet Mi-Ray služi kot sredstvo za teleportacijo. Drugo mesto je zasedel Mury Krasnik, tretje najboljše delo pa je ustvaril Nenad Nenadić.  

Poleg priznanja zmagovalec natečaja na nacionalni ravni prejme tudi denarno nagrado v višini 1.200 €, drugouvrščeno delo je nagrajeno z 800 € in tretje s 500 €. Zmagovalki nacionalnega natečaja pa se bosta julija udeležili mednarodnega natečaja, kjer se bosta pomerili s študenti ostalih 23 držav.


Prve tri nagrajene kreacije:  Mury Krasnik, Nastja Bric in Sofija Urumovič, Nenad Nenadić

V preteklosti so študenti iz Slovenije že dosegali zavidljive rezultate na evropski ravni in podjetje Chevrolet tudi letošnjnima zmagovalkama želi veliko uspehov in nepozabno izkušnjo na evropski ravni natečaja.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper