15-letnica Citroën Slovenija

Petek, 19 Avgust 2011
Pred dvema letoma je znamka Citroën praznovala 90 let, letos avgusta pa podjetje Citroën Slovenija praznuje 15-letnico delovanja podružnice družbe Automobiles Citroën S.A. V zadnjih 15 letih je Citroën doživel velik uspeh v Sloveniji, za kar je v veliki meri zaslužno ravno podjetje Citroën Slovenija.

V 15-letnem odbobju je znamka Citroën skupaj s svojo mrežo močno okrepila svoj položaj, tako da je danes ena najmočnejših in priznanih blagovnih znamk v Sloveniji. V tem času se je 75 tisoč kupcev odločilo za nakup novega Citroënovega avtomobila, med njimi je tudi veliko takih, ki so v tem obdobju kupili celo več avtomobilov Citroën. Tržni delež Citroëna z le 1,7 odstotka zrasel na osem odstotkov, svoj višek pa je doživel leta 2006, ko so obvladovali kar 9,1 odstotka trga. K temu uspehu sta pripomogla izbor privlačnih in inovativnih vozil po  konkurenčnih cenah ter sposobnost mreže pri zagotavljanju kar največjega zadovoljstva strank. V dobršni meri je k tolikšni uspešnosti podjetja pripomogla tudi kakovost Citroënovih izdelkov, ki utelešajo napredek pri udobnosti vožnje in pri dinamičnosti vozil. Navedene kakovostne značilnosti so plod politike, ki spodbuja ter s tem predvideva in udejanja pričakovanja kupcev.



Citroën je znamka z uspešno zgodovino, z ugledno sedanjostjo ter z uspešnimi prodajnimi rezultati, ki vlivajo zaupanje v svetlo prihodnost. Duh kreativne tehnologije in inovativnosti je poglavitno in temeljno načelo znamke Citroën. Prav zato je Citroën osredotočen na prihodnost, ki vključuje razvoj inovativnosti v smeri povečanega udobja, kar predstavlja za kupce Citroënovih vozil največji adut.