Novi direktor Citroen Slovenija

Sreda, 23 November 2011
Včeraj smo v novičkah že omenjali reorganizacijo koncerna PSA peugeot Citroen in tudi spremembe, ki bodo s 1. januarjem 2012 doletele znamki Peugeot ter Citroen v Sloveniji. Medtem, ko bo za obe znamki skupaj odgovorna Ana Theresa Borsari, ji bo pri Citroenu podrejen novi direktor Citroën Slovenija - Roland Van Ro.



Glede na to, da je Roland Van Ro v Sloveniji še neznan, velja na kratko predstaviti življenjepis bodočega prvega moža Citroen Slovenija. Roland Van Ro je rojen 22. novembra 1951 v Bruslju. Ima licenciat znanosti komercijale in financ. V letih od 1974 do 1977 je bil zaposlen v podjetju Ericsson, kasneje pa do leta 1981  v podjetju Dupont de Nemours. Leta 1981 se je zaposlil v Citroenu Belgija kot komercialni inšpektor. Do leta 1989 je deloval v tej državi kot odgovoren za oglaševanje, direktor marketinga in kasneje kot direktor prodaje in marketinga. V času od 1995 pa do 2005 je bil generalni direktor filijale Citroen Nizozemska. Od leta 2005 pa do 2007 je bil predstavnik Citroena v Braziliji. Trenutno pa je zaposlen na sedežu znamke v Citroenu v Parizu in sicer kot koordinator za Južno Evropo.

Sedanji direktor Citroëna Slovenija g. Roland Punzengruber pa se po devetih letih službovanja v tujini vrača v svojo domovino, Avstrijo, kjer bo prevzel vodenje filijale Peugeot Avstrija.