Podjetje C Automobil Import doniralo Društvu Sožitje obalnih občin

Aleksander Praper Četrtek, 24 Maj 2018

Podjetje C Automobil Import d.o.o., ki zastopa francoski avtomobilski znamki Citroen in DS, vsako leto  nameni vsaj en dan v humanitarne namene, kjer so lahko vključeni vsi zaposleni. Na ta način ne pomaga le drugim, ampak krepi tudi kolektivno zavest zaposlenih.  V zadnjem času podjetje v dobrodelne namene podari tudi del finančnih sredstev. Letos so za donacijo izbrali Društvo Sožitje obalnih občin, saj praznujejo 50. obletnico delovanja.

Cilj društva Sožitje obalnih občin je skrb za osebe z motnjami v duševnem razvoju in njihovih družin, njihovo višjo kakovost življenja in čim boljše vključevanje v ožje in širše okolje. Program društva je zasnovan tako, da razbija stereotipe o zmožnostih oseb z motnjami v duševnem razvoju, da odkriva, kar zmorejo, zato je moto društva „Vedno je čas za učenje“. S tem krepijo njihov občutek lastne vrednosti, samospoštovanje in zaupanje vase.

Letošnjo 50. obletnico so praznovali 12. maja 2018, v Gledališču Koper, skupaj s člani, njihovimi starši ter vsemi prijatelji društva.

"V časih, v kakršnih živimo, se nam zdi dobrodelnost še toliko bolj pomembna. Vsi tisti, ki lahko na kakršenkoli način pomagamo, smo to dolžni storiti. Še posebej, kadar gre za osebe z motnjami v duševnem razvoju", je ob tej priliki dejal g. Jožko Tomšič, Generalni direktor podjetja in še dodal: "Zavedamo se kako pomembno je, da uspešna podjetja podajajo roko in vsaj malo olajšajo finančno breme organizacijam, ki to najbolj potrebujejo. Takšna dejanja so za posameznike, ki kakršnokoli pomoč potrebujejo, še kako potrebna. Tiste, ki se trudimo pomagati, pa nedvomno neprestano bogatijo."

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper