2011 Volvo World Match Play Championship

Petek, 20 Maj 2011
Dogodek 2011 Volvo World Match Play Championship v Finca Cortesín- Španija, se bo odvijal na tamkajšnjih golfskih zelenicah od 19. do 22. maja. Napovedanih je 24 najboljših igralcev na svetu, razdeljenih v osem skupin, v prvih dveh dneh tekmovanja. S prvimi tremi igralci, najboljšimi na svetu, ki se bodo prvič pomerili v Španiji, področje vključuje tudi šest od devetih vodilnih igralcev na svetu, štiri prvake večjih prvenstev in igralce štirinajstih narodov.



Prvenstvo je uvrščeno med najmočnejše v Evropi v letošnjem letu z več kot 50 OWGR točkami na voljo.
Lee Westwood, številka ena in 2000 World Match Play prvak, je na vrhu skupine "Seve Ballesteros" in bo igral skupaj z Dancem Andersom Hansenom in Avstralcem Aaronom Baddeleyom.

Luke Donald, ki še ni končal izven top 10, saj je zmagal na World Accenture Match Play Championship prvenstvu, bo strašen nasprotnik prvaku Rossom Fisherjem in Američanu Ryanom Mooreom v skupini "Mark McCormack", Luke je številka dve na svetu, prejšnji teden pa je zasedel 4. mesto na Players Championship.



Številka tri na svetu, Martin Kaymer, bo s korejskima YEom Yangom in Seung-Yulom Nohom oblikoval skupino "Arnold Palmer", številka 5 na svetu in 2010 US Open prvak, Graeme McDowell, pa bo skupaj z 2010 Open prvakom Louisom Oosthuizenom in Jhonattanom Vegasom v "Ian Woosnam" skupini.

"Gustaf Larson" skupino bodo oblikovali izkušeni dvakrtani US Open prvak Retief Goosen, številka 6 na svetu, Rory McIlroy, in nedavni zmagovalec Volvo China Open, Nicolas Colsaerts.

Zmagovalec 2006 World Match Play Championship in za leto 2011 Volvo Golf prvak, Paul Casey, bo skupaj s Špancem Álvarom Quirósm in Sørenom Kjeldsenom v "Greg Norman" skupini.



"Assar Gabrielsson" skupina vključuje 2011 Masters prvaka, Charla Schwartzela, ki bo konkuriral ljubljencu domačinov Miguelu Ángelu Jiménezu skupaj s Švedom Edforsom Johanom.

Ryder Cup člana ekipe, Francesco Molinari in Ian Poulter sta postavljena proti izkušenim 1999 Open prvakom in zmagovalcem leta 2011 Open de Andalucia, Paulom Lawrieom, v "Gary Player" skupini.



Per Ericsson, predsednik Volvo Event Management - Golf, je dodal: "Zelo smo veseli, da lahko vidimo pripravljene določene skupine. Vseh osem skupin izgleda fantastično in ne bo konca zanimivosti na tekmi za gledalce, tukaj v Finca Cortesínand. Kvalifikacijski kriteriji so podani na resnično svetovni ravni in Finca Cortesín bo zagotovila popolno sliko, tako da se veselimo drame, ki se bo dogajala. "

Vicente Rubio, generalni direktor Finca Cortesín je zaključil: "Zelo smo ponosni, da lahko gostimo to skupino igralcev svetovnega razreda tukaj v Finca Cortesín, skupaj s tremi najbolje uvrščenimi igralci na svetu. Vse je pripravljeno, saj je Ignacio Soto, naš vodja oskrbovanja zelenic, opravil odlično delo pri ohranjanju igrišča v odličnem stanju. "



Nagradni sklad za prvenstvo 2011 se je povečal na 3.400.000€ s prvo nagrado 800.000€.