Volvo in rock skupina Europe

Četrtek, 18 Marec 2010

Glasbena rock skupina Europe je izdala svoj novi album. Ravnotako je Volvo pravtako »izdal« svoj povsem novi model S60. Rezultat je tako edinstvena sinteza. Naslovna pesem skupine »Last Look at Eden« služi za glasbeno ozadje petih filmov o novem Volvu S60. »Super kombinacija. Mogočen avtomobil si zasluži mogočno glasbo. Počaščeni smo, da smo lahko sodelovali s to švedsko institucijo,« pravi pevec skupine Joey Tempest.

»Imamo novo filmsko strategijo, pri kateri igra glasba pomembno vlogo. Občutek, ki ga da glasba pomaga okrepiti sporočilo filma,« pravi Helen Cato, film and music direktor at Global Marketing, Volvo Cars. Priprave za filme so se začele že več kot 4 mesece nazaj.

Helen Cato in njena kolegica Anna Arbius, Senior Manager for Assets &Retail Communication, sta skupaj postavili merila, kakšen mora biti končen izdelek. Skupaj s partnersko agnecijo so se kmalu odločili za švedsko glasbeno rock skupino Europe. Gre za skupino, ki je nedavno izdala nov album -»Last Look at Eden«- in ima ravno pravšen zvok.

»Že prvič, ko sem slišala naslovno pesem, sem vedela da je to to. Glasba ima točno to, kar smo želeli. Da je skupina Europe švedska skupina, pa je bila samo še dodatna prednost,« pojasni Helen Cato. »Sam timing je bil izvrsten. Mi smo lansirali nov avtomobil, istočasno so Europe naredili  svoj comeback.« pojasni Anna Arbius.

Pogovori s skupino Europe in Volvom so se začeli preko Volvove glasbene agencije, Blixten & Co. Europe. Europe velja za  eno največjih švedskih rock skupin, s prodanimi več kot 20 milijonov albumi in glasbeno kariero, ki se je začela davnega leta 1978. » Naša glasba je bila že v preteklosti uporabljena za podobne projekte, vendar je vseeno takšno sodelovanje edinstveno,« pravi Joey Tempest.

Kot je bilo že povedano, je Volvo Cars naredil 5 filmov, vsakega dolgega približno 2 minuti. Z njimi so prikazali različne teme, ki se nanašajo na nov avtomobil – zmogljivost, dizajn, varnost na splošno, varnost specializirana za ta model ter infotainment.  Glavno vlogo v filmu ima povsem novi Volvo S60 v novi barvi Vibrant Copper. Avtomobil pokaže svojo obliko, športne linije, zmogljivosti, svojo novo varnostno tehnologijo ipd. Hard-rock glasba skupine Europe s svojimi dramatičnimi toni da prepričljiv občutek moči in odločnosti.

»Sodelovanje je bilo profesionalno in hitro; rezultat pa odličen. Last Look at Eden se popolnoma ujema s filmi,« pravi Joey Tempest. Filmi so doživeli svojo premiero istočasno, kot je bil predstavljen novi S60 na ženevskem avtomobilskem sejmu, 2.marca.

Filme bodo lahko uporabili Volvovi prodajalci v svojih razstavnih prostorih; pravtako pa bo bodo predvajani na mednarnodnih avtomobilskih salonih. Seveda se jih lahko ogleda tudi na internetu. »Obiskovalci lahko vidijo filme na spletni strani www.volvocars.com. In še več, 8000 strank, ki so pokazali interes za novi Volvo S60, bo prejelo poseben publikacijski paket, ki vključuje tudi vse te filme,« razkrije Anna Arbius.

Glasbena skupina Europe je izdala album »Last Look at Eden« lanskega septrembra. Novembra 2009 je skupina pričela s svetovno turnejo, ki bo potekala vse do poletja 2010. »Upamo, da bo sodelovanje razširilo našo glasbo še na širše občinstvo« pojasni Joey Tempest.

 

Korpmedia