Volvo se pripelje neposredno v mobilne telefone

Ponedeljek, 07 September 2009

Volvo Cars se sedaj lahko pripelje neposredno v mobilne telefone po celotnem svetu. Po zagonu mednarodne spletne strani za mobilne telefone marca, bo švedski proizvajalec avtomobilov kmalu prisoten na 20 tržiščih.

»Naš cilj je postati vodilno podjetje v avtomobilski panogi na tem področju,« je dejala Sofia Heddson Fransén, začasna direktorica za interaktivno trženje pri podjetju Volvo Cars.
Informiranje in komuniciranje s kupci preko interneta danes predstavljata naravni sestavni del za vsa podjetja. Volvo Cars trenutno upravlja s 90 spletnimi stranmi v 36 različnih jezikih na 70 tržiščih.

Hiter tehnološki razvoj mobilnih telefonov in rast mobilnega deskanja predstavljata glavni razlog za vse večjo potrebo po straneh prilagojenih mobilnemu brskanju. Lanska raziskava, izvedena v Indiji, je število rednih uporabnikov interneta v tej državi ocenila na 42 milijone – število rednih uporabnikov mobilnega interneta pa na 106 milijonov.

Deskanje preko mobilnega telefona narekuje izdelavo modificiranih spletnih strani. Na primer, grafika, besedilo, video posnetki in ostale vsebine morejo biti prilagojene mobilnim telefonom.
»Mobilna spletna stran je stisnjena spletna stran. Vsebuje manj informacij in biti mora še enostavnejša za navigacijo,« je dodala Sofia Heddson Fransén.

Enaka osnova kot normalna svetovni splet
Volvo Cars ima globalno platformo za svoje spletne strani na internetu. Mobilne spletne strani so bile razvite iz iste platforme in nato sinhronizirane z njo.

»Za nas je bistvenega pomena, da smo dostopni tudi preko mobilnih telefonov. V veliko delih Azije je mobilno deskanje mnogo bolj razširjeno od računalniškega. Našo ponudbo prilagajamo takim tržnim razmeram.«

Mednarodna spletna stran za mobilne telefone podjetja Volvo Cars je bila zagnana 6. marca letos in je trenutno na voljo na 20 tržiščih, ki sta jim bila nazadnje dodani Nemčija in Britanija.

Španija je vodilna

Ameriška in španska mobilna spletna stran sta se do sedaj najbolj razvili. Izkušnje uporabnikov teh strani so izvrstne. »Zelo pozitivno je, da Volvo zopet prevzema vlogo voditelja v španski avtomobilski industriji na področju inovativne komunikacije,« je dejala Marta Lozano, vodja oddelka za komuniciranje s strankami in interaktivnega trženja pri španskem distributerju podjetja Volvo Cars. Uporabniki na mobilnih straneh večinoma iščejo predstavitve izdelkov, ponudbe in novice. Stran prav tako vsebuje konfigurator za vozilo, s pomočjo katerega lahko uporabnik izdela svoj lastni Volvo tako, da izbere model, barvo in platišča ter nato avtomobil prenese kot ozadje na svoj mobilni telefon.

Sofia Heddson Fransén upa, da bo v prihodnosti mobilna spletna stran postala prva izbira strank za lociranje najbližjega Volvovega zastopnika, naročanje testne vožnje in brošur ter za ostale funkcije, ki so še posebej primerne za mobilni telefon. Obstaja bistven potencial za rast.

Povezava do mednarodne strani za mobilne telefone: http://volvocars.mobi/ ali http://m.volvocars.com

 

2AM