28 deklet se je natrpelo v minija!

Nedelja, 18 November 2012

Članice gimnastične ekipe iz Vzhodnega Sussexa so v četrtek postavile dva svetovna rekorda – glede števila oseb v originalnem miniju in glede števila oseb v novem miniju. Kar 28 fleksibilnih deklet se je uspelo natlačiti v notranjost avtomobila!



V okviru osmega dneva Guinnessovih rekordov se je v Potters Fields parku, v Londonu, 28 deklet spravilo v notranjost novega minija in s tem izboljšalo lanskoletni rekord – nič kaj veliko slabši – 27 oseb. Dekleta so popolnoma izkoristila še zadnji konček avtomobila, vključno z armaturno ploščo in prostorom za noge. Kar štiri so se uspele nagnesti v prtljažni prostor. Ko jim je uspelo postaviti nov rekord, so bile ravno prav ogrete, da se jih je 23 spravilo še v starega minija in izboljšalo rekord za dve osebi.

V četrtek, 15. novembra, je več kot 400.000 ljudi po celem svetu postavljalo svetovne rekorde na posebnih dogodkih, ki od leta 2004, ko je knjiga Guinnnessovih rekordov postala najbolje prodajana knjiga na svetu, obeležujejo dan Guinnessovih svetovnih rekordov.

Aleksander Praper

Galerija