Leteči mini je naredil vzvratni salto

Četrtek, 21 Februar 2013

Mini se je uprl zakonom gravitacije in demonstriral popolni vzvratni salto, v poduk deskarjem na snegu. Ekstremni športnik, smučar prostega sloga in reli voznik Guerlain Chicherit je obiskal zimskošportno središče Tignes v rojstni Franciji, da bi dokazal, da je sposoben tudi tega.

Chicherit je izvedel prvi tovrstni manever z avtomobilom s pomočjo statične rampe, potem ko sta voznik in njegov mini po popolni izvedbi salte nazaj na posebno pripravljeni stezi pristala nazaj na zemlji – natančneje na mehki snežni podlagi – brez ene samcate praske. Celoten skok si lahko ogledate na Mini kanalu YouTube www.youtube.com/mini

Uspešna zračna akrobacija krona Chicheritovo že tako in tako impresivno kariero ekstremnega športnika.  34-letnik je v svojem elementu tako na snegu, kot za volanom reli dirkalnika. Štirikratni svetovni prvak v prostem smučanju je tudi dvakrat osvojil francosko prvenstvo v reliju. Francoz je prav tako že veteran moštva X-raid Team (ki je osvojilo drugi zaporedni naslov Reli Dakar januarja 2013 z Mini ALL4 Racing), saj je premierno nastopil za nemško moštvo že leta 2006. Leta 2011 je Chicherit sedel za volanom, ko se je Mini  ALL4 Racing prvič podal v Južno Ameriko na najzahtevnejšo reli dirko na svetu.

Dogodek Mini Blackflip v Tignesu je Chicheritu ponudil priložnost, da združi vso svojo strast do ekstremnih športov. Tignes velja za eno izmed najznamenitejših zimskošportnih središč v Franciji, leta 1992 pa je na zimskih olimpijskih igrah gostil tekmovanja v smučanju prostega sloga.

Salto nazaj so pred njim poskušali izvesti že drugi vozniki. A Chicherit sedaj ni postal le prvi umetnik, ki je izvedel popoln pristanek z avtomobilom, ampak je to storil tudi »brez pomoči« – z drugimi besedami, brez uporabe posebne rampe s premičnimi elementi, ki bi povečala rotacijsko gibanje avtomobila. Za svoj vzlet je Chicherit uporabil statično rampo, ki služi enakemu namenu kot stranica snežnega kanala (quarter pipe) na progi za smučanje prostega sloga. Poleg idealnega nagibnega kota rampe je Chicherit za uspešno izvedbo potreboval le še dve stvari: izjemen občutek za stopalko za plin in Mini z ustrezno prožnimi vzmetmi.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper