29. oktobra se prične igra Volvo Ocean Race Game

Četrtek, 27 Oktober 2011
Zmagovalec računalniške igre Volvo Ocean Race Game, verzije 2011-12, ki igralcem omogoča tekmovanje po virtualni trasi resničnega tekmovanja z jadrnico Volvo Open 70, bo za nagrado prejel novega volva XC60! Igra, ki so jo ustvarili pri specialistu za online igre United Games, bo lansirana 29. oktobra, istega dne, kot se bo pričela dejanska dirka v Alicanteju. Igra je v primerjavi s tisto iz leta 2008-09, ki se je je udeležilo preko 220.000 tekmovalcev, še izboljšana!



Tako kot se morajo najboljše profesionalneekipe na resnični dirki Volvo Ocean Race vsakodnevno spopadati z vremenskimi nevšečnostmi, se bodo mogli tudi tekmovalci v virtualni različici vsakodnevno spopadati z odločitvami kako in kje pluti, glede na dejanske in aktualne vremenske razmere, ki jih bodo spremljali v živo. Pred prvo etapo Volvo Ocean Race, ki bo potekala med Alicantom v Španiji in Cape Townom v Južni Afriki, bodo igralci imeli dve možnosti, da preizkusijo novo igro. Odprt beta test bo potekal med 14. in 18. oktobrom, uradni trening pa med 29. oktobrom in 2. novembrom.

Igra bo na voljo za igranje preko Facebooka in na spletni strani Volvo Ocean Race, prav tako pa bo dostopna tudi na nekaterih večjih novičarskih in športnih spletnih straneh. Prvič v zgodovini pa bodo igralci lahko igrali igro tudi preko iPhonov in Android naprav. Facebook igralci bodo lahko označevali prijatelje in spremljali svoje rezultate v primerjavi z njimi, lahko pa bodo igro delili tudi z drugimi uporabniki Facebooka. Vgrajena funkcija "Friend Bar" bo omogočila igralcem komunikacijo s prijatelji med tem, ko igrajo igro. Poleg tega bodo igralci lahko objavljali na Facebooku in Twitterju direktno iz same igre.

Generalni direktor United Games, Marijn Harinck, je povedal: “Zelo smo vznemirjeni, da bomo igro končno predstavili vsem ljubiteljem igre Volvo Ocean Race. Naš tim je ustvaril pravo mojstrovino od igre, kjer lahko igralci preizkusijo svoje sposobnosti pri navigiranju jadrnice Volvo Open 70 preko oceanov. Zadnja verzija igre je bila velik uspeh, ampak prepričani smo, da bo nova verzija, Volvo Ocean race Game 2011-12, zasenčila vse ostale jadralske igre. S Facebook integracijo in enostavno uporabo preko mobilnika vam zagotavljamo, da vaše jadrnice še nikoli niste krmarili s takšno lahkoto. A tudi konkurenca bo močnejša, saj bo v virtualnem morju preko 500.000 jadrnic.”

Udeležba v igri je brezplačna, vendar bodo igralci lahko kupili kredit, ki jim bo omogočal dostop do posebnih funkcij in informacij. Poleg zmagovalca igre, ki bo prejel Volvo XC60, bo drugo uvrščeni prejel unikatno uro podjetja IWC Schaffhausen. Tretja nagrada, ki jo poklanja DHL, je poseben VIP Formula 1 motor racing paket, ki vključuje nastanitev in dostop do voznikovih boksov. Med samo igro se bo podelilo tudi mnogo drugih nagrad, kot je na primer VIP obisk vasi v katerih se bodo ustavile jadrnice med tekmo Volvo Ocean Race ter vožnja z jadrnico Volvo open 70, ter še mnoga privlačna darila.


Volvo Ocean Race Game urnik:

29. oktober – pričetek uradnega treninga
2. november – konec uradnega treninga
5. nobember – start prve etape iz Alicante, Španija do Cape Town, Južna Afrika