5 Euro NCAP zvezdic za citroen C4

Nedelja, 29 Avgust 2010
Novi Citroën C4 je po protokolu ocenjevanja Euro NCAP osvojil skupno 5 zvezdic. Dejansko je 5 zvezdic osvojil v vseh kategorijah. Z rezultatom, ki znaša 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji, je dosegel celo najboljši rezultat med kompaktnimi limuzinami. To pomeni zagotovljeno brezskrbnost za vse bolj zahtevne stranke.



Citroën C4 ni osvojil samo najboljše ocene na področju sistemov za pomoč pri vožnji. Ampak gre še dlje, zlasti s ponudbo novih inovativnih in pametnih funkcij, ki zagotavljajo večjo brezskrbnost za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu:

  • sistem za nadzor mrtvega kota z ultrazvočnimi tipali. Omenjena inovativna funkcija voznika obvesti o prisotnosti vozila v mrtvem kotu, tako da se v kotu vzvratnega ogledala prižge oranžna dioda.
  • omejevalnik – regulator hitrosti z možnostjo programiranja. Voznik lahko shrani do 5 referenčnih hitrosti, ki jih nato med potovanjem, ko se omejitve hitrosti spreminjajo, lahko popolnoma enostavno poišče.
  • nova inovativna storitev Citroën eTouch. Tako se je v vozilo "vselila" celotna ponudba storitev: klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo): dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje javnih služb za pomoč.

Novi Citroën C4 ima uravnoteženo lego na cesti, h kateri prispevajo tudi serijsko vgrajene tehnologije za pomoč pri vožnji, kot je na primer elektronski razdelilnik zavorne sile, sistem za pomoč pri zaviranju v sili in elektronski nadzor pogona v povezavi s sistemom za nadzor stabilnosti vozila (ESP). Poleg obnašanja vozila na cesti je varnost v vozilu eden od številnih argumentov tega avtomobila, predvsem zaradi šestih serijsko vgrajenih varnostnih blazin (za voznika, sovoznika, stranske varnostne blazine in varnostne zavese).



PR Citroen Slovenija