500.000 vozil Citroen C3 iz tovarne Poissy

Petek, 29 Maj 2015

Citroen C3 je v svoji dosedanji prodajni dobi, od lansiranja v letu 2002, presegel prodajo 3,5 milijona enot. Njegov uspeh dokazuje tudi tovarna v Poissyju, kjer vozilo proizvajajo od leta 2009 in od koder je v sredo z montažne linije zapeljal petsto tisoči primerek modela C3. V Sloveniji je bilo od leta 2002 pa do današnjih dni prodanih 12.076 vozil Citroen C3.

 

Citroen C3 se ponaša z očarljivimi značajskimi lastnosti in edinstveno obliko karoserije, ki je umirjena zaradi zaobljenih površin in hkrati dinamična zaradi tekočih in napetih linij. Razpolaga z inteligentno arhitekturno zgradbo in sodi med najbolj kompaktna in hkrati prostorna vozila svojega tržnega razreda.

Notranjost citroena C3 je letos pridobila 7-palčni zaslon na dotik, ki nudi:

  • nov navigacijski sistem na dotik za pregledovanje zemljevidov v ptičji perspektivi, prikaz omejevalnika hitrosti vozila, upoštevanje razmer v prometu in možnost izbire najbolj varčne poti za najnižjo porabo goriva;
  • multimedijske funkcije (avtoradio, prenos avdio vsebin, priklop prenosnih naprav);
  • telefon (funkcija za prostoročno telefoniranje prek povezave Bluetooth, dostop do imenika in upravljanje dveh klicev);
  • nastavitve parametrov vozila.

Paleta modela C3 obsega 4 kombinacije bencinskih motorjev/menjalnikov PureTech (emisije CO2 od 97 g do 107 g) in 2 dizelska motorja BlueHDi (emisije CO2 od 79 g do 90 g), 3 nivoje opreme, 9 barv karoserije in eno posebno serijo Feel Edition.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper