70.000 volvov C70

Petek, 15 Maj 2009

Pri podjetju Volvo Cars so proizvedli 70,000. vozilo Volvo C70. Jubilejni avtomobil druge generacije je tako dobil novega lastnika, Nemca Heralda Kirscheya iz mesta Olpe.. Kabriolet safirno črne barve se ponaša s turbo dizel D5 motorjem s 180 konjskimi močmi (132 kW) in avtomatskim menjalnikom s funkcijo »Geartronic«. Novemu lastniku so 70,000. Volva C70 predali v prodajnem salonu Autohaus Mohag v Recklinghausenu.

Ponosni lastnik je nemški strojnik Harald Kirschey, ki je o izbiri za Volvo C70 povedal: »Ta kabriolet združuje vse lastnosti, ki si jih želim pri avtomobilu in so hkrati pomembne za moj poklic. Volvo predstavlja nadpovprečno skrb za varnost in inovativno tehnologijo. Poleg tega pa je to eden od najlepših kabrioletov na trgu.« 

Volvo C70 je že več kot 10 let eden od najbolj zaželenih kabrioletov. Zahvaljujoč svoji  tridelni zložljivi trdni strehi, trenutni model združuje eleganco klasičnega kupeja s fascinantno podobo modernega kabrioleta. Medtem ko je slog pomemben faktor, pri avtomobilu izstopa njegova edinstvena varnostna tehnologija; Volvo C70 je eden od najbolj varnih kabrioletov na svetu.

Na testiranjih, kjer so testirali 10 kabrioletov, je Volvo C70 dobil najboljše ocene na vseh področjih in tako pridobil naslov »Najbolj varna izbira«, ki ga je podelil ameriški inštitut IIHS (Zavarovalni inštitut za varnost na avtocestah - Insurance Institute for Highway Safety).

Modelnega leta 2010 bodo stranke lahko izbirale med petimi različnimi motorji, bencinskimi in dizelskimi, z močjo od 100 kW do 169 kw. Visoke varnostne funkcije vključujejo visoko zmogljive sisteme, med katerimi je zaščitni sistem ROPS (sistem za zaščito pri obračanju), ki so ga pri Volvo razvili posebej za kabriolete. Drugi varnostni sistemi so še sistem WHIPS (sistem za zaščito pred poškodbami hrbtenice in vratu), inovativne varnostne blazine za glavo in ramena, toge napihljive zavese in inteligentni informacijski sistem za voznika (IDIS).

Model Volvo C70 proizvaja švedsko podjetje Pininfarina Sverige AB, ki je v lastni podjetja Pininfarina SpA (60 odstotkov) in v lasti podjetja Volvo Cars (40 odstotkov).

 

2AM