Alain Prost in dacia duster zmagala na Stade de France

Sreda, 09 Marec 2011
Več kot 50 tisoč gledalcev se je minulo soboto, 5. marca, zbralo na Stade de France na obrobju Pariza, kjer sta Alain Prost in Dacia Duster pometla s tekmeci v posebnem tekmovanju za zaključek letošnjega Pokala Andros.



Potem, ko je Alain Prost najprej zmagal v zasledovalni dirki, se mu je za zmago tudi v velikem finalu pridružil še Evens Stievenart. Dacia Duster in Alain Prost sta zmagala tudi v natečaju priljubljenosti tega konca tedna, na katerem sta pustila neizbrisen pečat. Kljub temu, da se izidi sobotnega tekmovanja niso šteli k skupni uvrstitvi Pokala Andros, v katerem sta Alain Prost in Dacia Duster že drugič zapored osvojila naslov podprvaka, je bila dirka v Parizu gotovo najprestižnejša letos.

Alain Prost in Dacia Duster sta bila v središču pozornosti. Štirikratni svetovni prvak formule 1 je ob svojem prvem nastopu na prestižnem poledenelem prizorišču v francoski prestolnici požel največji aplavz. Tekmovalni dan se je začel z zasledovalnimi dirkami med štirimi najbolje uvrščenimi tekmovalci v letošnjem Pokalu Andros. Prost je v polfinalu z 2:0 premagal Olivierja Panisa, s čimer se je uvrstil v zaključno dirko z Jean-Philippom Dayrautom, zmagovalcem letošnjega Pokala Andros. Tudi njega je premagal z 2:0 in potem dejal: "Za nas je bilo pomembno, da zmagamo v zasledovalnih dirkah in predvsem da premagamo Dayrauta. Zasledovalne dirke so nekaj posebnega in doslej nisem v njih še nikoli zmagal na Stade de France. Tokrat nisem izgubil niti ene, kar me zelo razveseljuje. Bili smo izjemno konkurenčni in vse se je odvilo brez napake." Tudi v dvodelnem velikem finalu so bili Dacia in Prost, kateremu se je pridružil še Evens Stievenart, zelo uspešni. Stievanart je dirko začel iz druge vrste, a se s krasnim prehitevanjem prebil v vodstvo in zmagal. Zaradi tega je Prost zadnjo osem krogov dolgo dirko začel s prvega mesta in prvi pripeljal tudi skozi cilj. "Zdaj se bomo posvetili pripravam na naslednjo sezono. Upam, da se bo to naše zmagoslavje na Stade de France nadaljevalo s še več uspehi v prihodnosti," je zaključil nadvse zadovoljni Alain Prost.