Dacia je v 10 letih po preporodu prodala že 3,5 milijona vozil

Ponedeljek, 09 November 2015

V petek, 6. novembra, je Denis Le Vot, komercialni direktor Dacie za evropsko območje G9 gospe Jody Panov predal ključe 3,5-milijonte dacie od leta 2004 začetega preporoda te znamke. Jody Panov, je z nakupom dacie sandero stwpway prvič kupila nov avtomobil. Ključe jubilejnega avtomobila so ji predali v salonu Dacia, v londonskem predmestju Mill Lane.


Jodyini starši so med potovanjem po Turčiji na cestah videli veliko avtomobilov znamke Dacia in hčerki predlagali, da se pozanima o teh avtomobilih, saj "so dajali vtis dobrih avtomobilov".

Danes predajamo ključe 3,5-milijonte dacie in zelo sem vesel, da se to dogaja v Veliki Britaniji, kjer smo to znamko uvedli na trg leta 2013,” je dejal Denis Le Vot, komercialni direktor Skupine Renault za evropsko območje G9. “Z dosego tega mejnika, prodajo 3,5 milijona vozil, Dacia potrjuje svojo uspešnost, zahvaljujoč jasni in enostavni obljubi, ki popolnoma izpolnjuje potrebe in pričakovanja kupcev, ki si želijo zanesljiv in varen avto s sodobnimi funkcijami in storitvami po dosegljivih cenah.
 

Uspeh Dacie se nadaljuje

V malo več kot desetih letih je Dacia v Evropi in na območju Sredozemlja skupno prodala že preko 3,5 milijona vozil. Dve leti po celoviti prenovi svoje ponudbe znamka Dacia nadaljuje svojo rast. V prvi polovici leta 2015 je prodaja vozil znamke Dacia zrasla za 10,1 odstotka na 290.024 vozil, od tega v Evropi za 5,5 odstotka (205.436 vozil). Med 44 državami, kjer prodajajo vozila znamke Dacia, je v 19 državah v prvem polletju letos prodaja dosegla rekordno raven.
 

Rastoča skupnost kupcev

Poleg prodajnih uspehov se je Dacia izkazala tudi z veščino združevanja svojih kupcev. Ti se zbirajo, da bi delili in izmenjevali svoje izkušnje. Na prireditvah, ki jih pripravljajo v več državah, se zbere tudi po več tisoč kupcev, ki izkazujejo svojo navezanost na znamko. Prireditve »Veliki rojstni dan Dacie« v Franciji se je udeležilo enajst tisoč ljudi, šest tisoč obiskovalcev se je zbralo na Češkem, na ogromen piknik Dacia je na Danskem prišlo tri tisoč, v Nemčiji pa 3.400 ljudi. Za proslavitev desete obletnice znamke so v Maroku pripravili koncert Khaleda, mednarodnega zvezdnika zvrsti glasbe raï, ki ga je v živo poslušalo 4.500 obiskovalcev, na televiziji pa več sto tisoč gledalcev. Te družabne prireditve so vsako leto bolj priljubljene, saj z izrazito sproščenim družabnim vzdušjem omogočajo vzpostavitev posebne zveze med kupci in znamko.

V komaj petih letih je Dacia na družbenem omrežju Facebook nabrala že skoraj 2,8 milijona sledilcev.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper